Coronavirus

Mestertræner er 'stolt', men ærgrer sig på nedrykkernes vegne

Det endte atter med DM-guld til Esbjerg, men Jesper Jensen ærgrer sig over, at sæsonen slutter som den gør: Ikke mindst på EH Aalborgs vegne.

Håndboldsæsonen 2019/2020 i Danmark er afsluttet. Tirsdag blev det besluttet at fastfryse stillingerne og lade dem være gældende.

I kvindeligaen betyder det, at Team Esbjerg genvinder mesterskabet, mens EH Aalborg i den anden ende af tabellen rykker ned i 1. division. At det ender sådan - uden de sidste kampe i grundspillet bliver afviklet - er en skam ifølge mestrenes træner, Jesper Jensen:

- Jeg synes, det er vildt ærgerligt, og jeg kan godt forstå, hvis nogen føler sig uretfærdigt behandlet.

- Især på EH Aalborgs vegne ærgrer det mig helt vildt, at det her er måden at gøre det på. Jeg siger ikke, at det skulle være gjort på en anden måde, men jeg kan godt forstå, hvis de er kede af ikke at have muligheden for at spille om det, siger Team Esbjerg-træneren til TV 2 SPORT.

Med tre kampe tilbage i grundspillet indtog EH Aalborg sidstepladsen i HTH Ligaen, da håndbolden blev suspenderet i Danmark på grund af coronavirussen.

Nordjyderne lå à point med Skanderborg Håndbold og blot et enkelt point efter Horsens, inden de sidste opgør - deriblandt en direkte duel mod Skanderborg. Men tirsdag blev de opgør samt de resterende kampe i sæsonen aflyst af beslutningstagerne i Divisionsforeningen og DHF, der samtidig afviste at udvide ligaen til 15 hold, som blandt andre de to ligaers nedrykkerhold EH Aalborg og Nordsjælland Håndbold havde håbet på.

I Team Esbjerg havde de håbet, at sæsonen ikke skulle slutte på den her måde, men at man kunne spille kampe helt frem til sommerferien:

- Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg ved også, at klubben har forsøgt at stemme imod det. Vi har hele tiden håbet at kunne spille helt indtil 30. juni med et håb om at kunne få et grundspil og måske et slutspil afviklet.

- Men majoriteten har stemt for, at der skulle være et svar inden 20. april. Og ud fra det, regeringen meldte ud i går, så kunne beslutningen næsten ikke være anderledes, siger Jesper Jensen, der i sidste ende godt kan sætte sig ind i, hvorfor beslutningen bliver truffet nu.

- Jeg ved jo også, at nogle af bundholdene ikke har stemt for, at vi skulle spille videre. Så lader man det også være lidt op til tilfældighederne. Og vi kan jo ikke proppe flere hold ind i ligaen, så jeg er egentlig også meget forstående overfor situationen set fra Divisionsforeningen og DHF’s side, siger Esbjerg-træneren, som i begyndelsen af marts blev præsenteret som ny landstræner for håndboldkvinderne.

Stolt over genvundet mesterskab

På grund af coronavirussen kan Jesper Jensen hverken samles med landsholdet eller Team Esbjerg-spillerne. Han måtte derfor klare den interne lykønskning over den genvundne titel over holdets interne Facebookgruppe.

- For første gang i lang tid skrev jeg derinde. Og det var egentlig blot: Tillykke med titlen og jeg håber, at folk trods alt tillader sig at være lidt stolte.

Og ifølge cheftræneren kan de godt tillade sig at være stolte over sæsonen i Team Esbjerg, uanset omstændighederne.

- Det er en underlig følelse, men jeg er trods alt også stolt som træner. For det er selvfølgelig en ærgerlig måde, det sker på, og i den bedste af alle verdener ville vi gerne have vundet DM på samme måde som sidste år.

- Men stoltheden over det, vi har bedrevet i den her sæson, er ikke mindre. Jeg synes jo næsten, det har været endnu bedre i år med den måde, vi har præsteret på i Champions League og samtidig i den danske liga. Så må vi se, hvornår der bliver mulighed for at fejre det, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Stadig uvished om europæiske kampe

Selvom ligasæsonen blev afsluttet tirsdag, så kan Team Esbjerg-spillerne endnu ikke påbegynde en - for håndboldspillere - lang sommerferie. For de europæiske turneringer er endnu ikke afsluttet.

Blandt andet Champions League, hvor de danske mestre på kvinde- og herresiden (Aalborg Håndbold) er nået frem til henholdsvis kvartfinalerne og ottendedelsfinalerne. Kampe som, EHF håber, kan blive spillet inden 30. juni, mens de afsluttende Final 4-stævner så skulle afvikles på den anden side af sommeren.

Det er endnu stadig uvist, om de kvalificerende kampe til klubsæsonens normale kulmination overhovedet bliver til noget i denne sæson. Jesper Jensen har i hvert fald sin tvivl:

- Min personlige holdning er nok, at det ser svært ud i forhold til at åbne grænserne for, at der kan spilles håndbold – også i juni.

- Det er selvfølgelig hårdt, hvis vi skal spille en Champions League-kvartfinale midt i juni uden at have spillet håndbold i tre måneder - så håber jeg i hvert fald, at vi får et varsel om det i god tid. Hvis EHF mener, at det kan lade sig gøre, og det er forsvarligt i forhold til myndighedernes udmeldinger, så er vi også klar, siger Team Esbjerg-cheftræneren.

I kvartfinalerne skal Jesper Jensen og de danske mestre møde ŽRK Budućnost fra Montenegro.