Nordjyder efter besluttet nedrykning: - Mest unfair beslutning af dem alle

EH Aalborg er tilfredse med, at der er truffet en beslutning for håndboldligaerne, men forstår ikke, at der ikke er plads til dem i ligaen.

Sidst i tabellen, men à point med Skanderborg Håndbold med tre runder tilbage - deriblandt en direkte duel mod netop de nærmeste konkurrenter i nedrykningskampen.

Det var fakta for EH Aalborg, da håndboldsæsonen blev suspenderet på grund af coronakrisen. En sæson, der ikke bliver færdig spillet.

Og en s√¶son, som slutter med at betyde en direkte nedrykning til 1. division for nordjyderne. Tirsdag blev det besluttet, at s√¶sonen slutter med √łjeblikkelig virkning og den nuv√¶rende stilling som g√¶ldende.

- Vi er meget skuffede. Vi er tilfredse med, at der er truffet en beslutning. Men vi er slet ikke tilfredse med, at de har truffet den mest unfair beslutning af alle. Det stiller vi os meget undrende over for, siger EH Aalborg-direkt√łr, Henrik Skals, til TV 2 SPORT og forts√¶tter:

- Det er ikke i tr√•d med den hensigt, som man hele tiden har meldt ud, om at f√• den mest retf√¶rdige afg√łrelse som muligt.

Mens EH Aalborg rykker ned, s√• overtages ligapladsen af Vendsyssel, der f√łrte kvindernes 1. division.

At sæsonen var slut - og det med den aktuelle stilling som gældende - fik Henrik Skals og resten af klubberne besked om tirsdag eftermiddag besked om. En beslutning, som blev truffet i udvalget for professionel håndbold, hvor DHF og Divisionsforeningen er repræsenteret.

Tidligere har Divisionsforeningen understreget, at den klare f√łrste prioritet var at f√• afviklet grundspillet, hvis det var muligt, for at f√• den mest sportslige retf√¶rdige afg√łrelse p√• topplaceringerne og ikke mindst nedrykningspladserne.

I kvindernes liga bliver den direkte nedrykningsplads altså indtaget af EH Aalborg, der ikke får mulighed for at sikre sig liga-overlevelse i de sidste tre grundspilskampe, men i stedet skal spille næste sæson i 1. division.

- Begrundelsen, vi har f√•et, er, at der ikke er tid til en turnering med 15 hold, som jo ellers var vores ‚Äď og s√• vidt jeg ved ‚Äď ogs√• andre klubbers forslag p√• den mest fair l√łsning, hvis grundspillet ikke kunne spillet f√¶rdigt. Men det burde kunne l√łses med en √¶ndret turneringsstruktur.

- Jeg kan ikke se argumentet for, at ét hold skal være sorteper i forhold til en turneringsstruktur og bære hele ansvaret for at få kabalen til at gå op, siger Henrik Skals, der samtidig tilkendegiver, at klubben ser på mulighederne for at anke beslutningen.

DHF-formand afviser udvidelse

Beslutningen om at stoppe sæsonen blev som skrevet truffet i udvalget for professionel håndbold, hvor DHF-formand, Per Bertelsen, sidder for bordenden.

Han forstår EH Aalbogs ærgrelse, men mener ikke, at der reelt var andre muligheder om at lukke sæsonen 2019/2020 af nu:

- Det er selvf√łlgelig uhyre trist for h√•ndbolden, at vi ikke kan f√• lov at f√• til at afg√łre det p√• 20x40 meter. Det kunne vi desv√¶rre ikke - ikke engang med en ligeud-turnering i √•r. Det er vores opfattelse, og derfor har vi valgt at g√łre, som vi har, siger Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

Hvorfor lod I så ikke bare de to oprykkere fra 1. division komme op? Uden at lade nogen rykke ned? Så var der ingen, der tabte noget - kun nogen, der vandt?

- Prof-udvalget (Udvalget for Professionel H√•ndbold, red.) har hele tiden haft den holdning, at vi under ingen omst√¶ndigheder ville udvide ligaen til flere hold. Vi har ogs√• et produkt, vi skal v√¶rne om, og det g√łr vi ikke at udvide.

Budgetnedgang på 50%

Beskeden om at det i næste sæson hedder 1. division for EH Aalborg kommer i en forvejen svær tid for mange sportsklubber.

Med ingen indt√¶gtskilde i form af kampe lagt sammen med uvisheden om de finansielle f√łlger af coronakrisen, forbereder den nordjyske kvindeh√•ndboldklub sig p√• en markant √łkonomisk nedgang.

- Vi har kigget lidt på det. Det ligger i et omfang af 50% af vores budget, som jo i forvejen ikke er så stort.

- Nedrykningen oveni betyder, at vi skal starte forfra. B√•de √łkonomisk og i forhold til spillertrup, skal vi t√¶nke helt anderledes. Det bliver en vanskelig opgave for vores nye cheftr√¶ner. Det bliver rigtig sv√¶rt, men vi giver ikke op, siger Henrik Skals.

Selvom det bliver i næstbedste række, så ændrer det ikke på, at EH Aalborg næste sæson har Allan Heine som cheftræner.

Han kommer til fra franske Nantes og vender tilbage til det nordjyske, hvor trænerkarrieren tog fart for godt og vel 10 år siden. Hjemkomsten fortæller Allan Heine om i TV 2 SPORTs seneste håndbold-videopodcast herunder.