Håndbold

Aalborg fejrede DM-titel online: - Det var noget federe sidste år

Under lidt andre omstændigheder end vanligt fik Aalborg Håndbold markeret internt, at klubben for anden sæson i træk vandt herrernes håndboldliga.

Omfavnelserne var ikke mulige og guldøllene betydeligt færre end sidste år.

Men smilene var stadig at se hos spillerne og de ansatte i Aalborg Håndbold, da de tirsdag aften fejrede, at klubben havde genvundet det danske mesterskab. Vel at mærke på et video-gruppemøde, hvor der også blev fundet en enkelt guldhat frem fra sidste år, fortæller Andreas Holst.

- Selvom det var hver for sig, så var det egentlig meget sjovt. Det var hyggeligt lige at få lov at fejre det på den måde sammen med de andre og lige se alle igen, på afstand.

- Jeg tror, at det skal fejres ordentligt, når vi engang kan få lov til at se hinanden rigtigt igen, siger venstrebacken med henvisning til den nuværende situation med coronavirusset, der ikke tillader større sammenkomster.

En coronavirus, der tirsdag betød, at de danske håndboldligaer blev afsluttet øjeblikkeligt. Som vindere af grundspillet gik mesterskabet til Aalborg Håndbold efter en sæson, hvor nordjyderne nærmest har ført rækken fra start og frem til den slutning, der i år kom tidligere end normalt.

- Det var en speciel oplevelse, siger højrefløj Mark Strandgaard om "fejringen", som klubben har lagt et billede op af her.

Noget lidt andet end den tilsvarende oplevelse i begyndelsen af juni sidste år, da højrefløjen og holdkammeraterne vandt guldet foran 5000 mennesker på hjemmebane.

- Det var en noget federe oplevelse end det var i går. Omvendt så var det også fint at få hilst på hinanden og kunne ønske hinanden tillykke med den rigtig flotte sæson, vi har spillet. Det kan vi godt tillade os at fejre efter omstændighederne, siger Mark Strandgaard.

Begge Aalborg-spillere ville selvsagt hellere have afgjort tingene på halgulvet, men forstår godt, at der tirsdag blev truffet en beslutning om at slutte sæsonen uden yderlige kampe.

Aalborg Håndbold blev danske mestre efter en 38-32-sejr over GOG i tredje og afgørende finalekamp. Det er fjerde gang i historien, at Aalborg vinder mesterskabet. Video: Malthe Henriksen

Men særligt Andreas Holst havde nu set frem mod et eventuel slutspil. Der ville han efter planen igen kunne spille kampe efter mere en et års skadepause.

- Jeg var så småt begyndt at være med til træning, så pausen kom på et ret ærgerligt tidspunkt. Jeg havde virkelig glædet mig til at kunne gå på banen med de andre i den sidste del af sæsonen, siger den høje bagspiller.

Ingen afklaring i Europa

Andreas Holst kan nu stadigvæk godt nå at få spillet kampe på denne side af sommerpausen. Aalborg Håndbold er nemlig stadig en del af Champions League, hvor nordjyderne er nået frem til ottendedelsfinalerne mod portugisiske Porto.

Kampene er blevet udskudt indtil juni, men der hersker stadig en del usikkerhed om, de overhovedet kan afvikles med lukkede grænser i Europa og forsamlingsforbud i flere lande.

- Ligesom vi kunne sidde og skåle over, at der var kommet en afklaring på den danske liga, og at vi var kåret som danske mestre. Så er det jo igen en mental udfordring i forhold til uvisheden om det europæiske eventyr, vi stadig er i gang med.

- Vi ved ikke, om de planlagte kampe inden sommeren skal spilles, eller om det bliver afgjort på skrivebordet, siger Mark Strandgaard og fortsætter:

- Og med Final4, der først skal spilles efter sommerferien, så er det en aparte situation, vi er i lige nu. Vi kan ikke slappe af og gå på sommerferie, fordi der stadig er de her Champions League-kampe, som spøger.

Hård tid i vente for dansk håndbold

Mens Aalborg Håndbold og de andre danske klubber i de europæiske turneringer endnu ikke kan gå på sommerferie, så venter der minimum fire måneders pause uden håndboldkampe for de resterende ligahold.

Det giver ikke mange indtjeningsmuligheder for klubberne, der samtidig kan være udfordret, når de skal finde nye og forlænge sponsorater. For coronakrisens økonomiske konsekvenser rammer i den grad også det danske erhvervsliv, hvor mange ligaklubber har deres partnere i blandt.

Mark Strandgaard forventer da også en særdeles svær tid for dansk håndbold:

- Det bliver en hård tid, som jeg på alles vegne gerne ville have været foruden. Det er ikke rart at skulle tænke på, at nogle klubber måske skal lukke ned i den nye sæson, siger højrefløjen.

Tirsdagens afslutning af den danske sæson 2019/2020 betyder, at Aalborg Håndbold kvalificerer sig til Champions League, mens pladserne i den næstbedste europæiske turnering går til GOG, TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg.

Mens TMS Ringsted rykker op fra 1. division, så må Nordsjælland Håndbold i stedet rykke ud af ligaen.