Coronavirus

Michael Knudsen: - Er det virkelig det her, der skal være punktummet?

Michael V. Knudsen overvejer at forlænge sin håndboldkarriere, så han kan deltage i Final 4-stævnet med Bjerringbro-Silkeborg til september.

- Er det virkelig det her, der skal være punktummet?

Sådan spørger Michael V. Knudsen retorisk sig selv i TV 2 SPORTs nyeste videopodcast om håndbold, da talen falder på stregspillerens forestående karrierestop.

Tilbage i december sidste år fortalte den 41-årige Bjerringbro-Silkeborg-spiller, at han ville stoppe karrieren efter håndboldsæsonen 2019/2020.

Og da resten af sæsonen i herrernes håndboldliga tirsdag blev aflyst på grund af coronavirussen, har Knudsen på papiret spillet sin sidste håndboldkamp.

Men over for TV 2 SPORT åbner Michael V. Knudsen nu muligheden for at forlænge sin karriere en smule.

- Jeg har ikke truffet nogen beslutning eller gjort noget endeligt op endnu. Men der går da selvfølgelig mange tanker rundt i hovedet på en lige nu om, hvordan det hele nu skal slutte.

Men jeg skal bare lige forstå dig ret: Det er ikke helt sikkert, du har spillet din sidste håndboldkamp?

- Der er sket så mange ting på rigtig, rigtig kort tid. Jeg var overbevist om, at det skulle være min sidste sæson. Men kroppen har det rigtig godt. Det er ikke den, der siger stop på nogen måde. Det er kun fordi, jeg havde sagt til mig selv, at det snart var slut, og at der skulle ske noget andet. Dåbsattesten siger jo også, at det måske burde være sket for mange år siden.

- Men så længe gnisten er der, og man kan stå op og yde sit bedste – og kan være med - så er der selvfølgelig måske en åbning. Men det er noget, jeg vil tage med mig i den kommende periode, om man skulle åbne den en lille smule, siger Michael V. Knudsen.

Final 4-stævne trækker

Det er især det Final 4-stævne, som venter senere på året, der har gjort Michael V. Knudsen i tvivl om sit karrierestop.

Først var stævnet planlagt til weekenden 14.-15. marts, så blev det flyttet til 9.-10. maj grundet coronavirus, og lige nu arbejder Divisionsforeningen på at afvikle finalerne senere på året.

Stævnet, hvor TTH Holstebro, Skanderborg, GOG og altså Michael V. Knudsens Bjerringbro-Silkeborg skal kæmpe om pokaltitlen, vil blive forsøgt rykket til september.

- Final 4-stævnet var selvfølgelig noget, som jeg havde set rigtig meget frem til. Formen var lige ved at toppe i marts måned, hvor første udskydelse så kom.

- Så kommer alt det her, hvor det hele bliver udskudt, og kampene bare forsvinder. Det er ikke det, jeg havde regnet med eller håbet på. Det var et helt andet scenarie. Det er mærkeligt at tænke på, at jeg ikke selv skal være en del af det, som jeg har været med til at kvalificere os til, siger Michael V. Knudsen og fortsætter:

- Så ja, det giver da lyst til at fortsætte lidt ekstra og tage den del med.

- Det er klart, når du spørger mig, hvordan jeg har det, og hvad man kunne tænke sig – så ja, det ville jeg da meget gerne deltage i. For at spille i en fyldt Boxen og lige mærke suset, det ville da være perfekt.

- Man skal være klar til at se på, hvordan det hele kan strikkes sammen. Og det har jeg da også tænkt over, vil jeg ikke lægge skjul på.

Lyn-analyse

Alle i samfundet i dag skal være omstillingsparate, og det skal Michael Knudsen selvfølgelig også. Derfor skal han ikke alene spille det Final 4-stævne – han skal også tage en hel sæson mere efter min mening.

Han har fået en rigtig god pause nu her, og jeg tror, hans krop higer efter at få lov at både træne og spille kamp. Jeg ville rigtig gerne se Michael Knudsen tage en sæson mere, hvor han udøver den kunst, som han nu gør på en håndboldbane.

Michael V. Knudsen har en lang karriere bag sig med ophold i klubber som Viborg HK, Skjern, Flensburg-Handewitt og senest altså Bjerringbro-Silkeborg. Knudsen nåede også 244 kampe i rødt og hvidt, inden han stoppede på det danske landshold i 2014.

Nu har han måske, måske ikke, spillet sin sidste professionelle håndboldkamp.