Coronavirus

Parter skændes om løsning - stjerner er selv klar til at gå ned i løn

Henrik Møllgaard og Estavana Polman taler om coronakrisens konsekvenser i en videopodcast på TV 2 PLAY. Ritzau Scanpix

Mens Håndbold Spiller Foreningen og DHF diskuterer coronakrisens konsekvenser for spillerne, er to af ligaernes profiler klar til at gå ned i løn.

Dansk håndbold bliver voldsomt testet på økonomien i den kommende tid, da coronakrisen har sat en brat stopper for klubberne almindelige drift.

Det er for tidligt at sige, hvornår det bliver muligt at ramme fuldt blus igen, og derfor risikerer nogle klubber at skulle spare så meget, at spillerne bliver bedt om at gå ned i løn.

Ender det sådan, er Aalborg Håndbolds Henrik Møllgaard klar til at hjælpe sin arbejdsgiver.

- Hvis Jan Larsen (direktøren, red.) banker på og siger, at der ikke er flere penge, og at vi er nødt til at spæde til, så er valget jo at blive fritstillet eller risikere, at vi ikke alle sammen har en arbejdsplads. Så selvfølgelig vil vi være villige til at spæde til, siger landsholdsspilleren i TV 2 SPORTs videopodcast om den bratte afslutning på håndboldsæsonen.

I videopodcasten hæfter Møllgaard sig ved, at Aalborg er rigtig godt stillet økomomisk i forhold til gennemsnittet i Danmark, og på damesiden hører Team Esbjerg også til kategorien af klubber, hvor både det sportslige og økonomiske hænger godt sammen.

I det vestjyske er verdensmesteren Estavana Polman ligeledes klar til at lade sig skære i løn, hvis omstændighederne kræver det.

- Klubben har ikke gjort det endnu (spurgt om lønnedgang, red.), og det er jeg glad for. Men vi må se, hvad der sker. Esbjerg er en god og sund klub, men hvis der er noget, vi kan gøre for klubben, så ja, men det afhænger af så meget, siger hun.

DHF spår lønnedgang

I forbindelse med Divisionsforeningens udtalelse om, at konkurser i dansk håndbold bliver uundgåelige, mente DHF-formand Per Bertelsen samtidig, at spillerne må forvente at blive ramt direkte.

- Jeg tror, at de kan blive tvunget til noget lønnedgang på et eller andet niveau. Klubberne kan simpelthen ikke magte de nuværende lønninger, hvis de fremover kun har 60-75 procent af deres nuværende sponsorindtægter, lød det.

Dette mødte skarp kritik fra Håndbold Spiller Foreningens direktør, Michael Sahl Hansen, der dog ikke afviser, at det ender sådan. I så fald skal det dog løses spiller for spiller og ikke kollektivt.

- Der kan være nogen, der sidder så hårdt i det, at de simpelthen ikke kan gå ned i løn. Der er en helt masse parametre, man er nødt til at have med i kuglerammen, når man gør sådan noget op. Du kan ikke bare dreje på et eller andet hjul og sige, at nu bidrager vi alle med 10, 15 eller 20 procent. Det kan man ikke gøre, siger spillerrepræsentanten.

Både Team Esbjerg og Aalborg Håndbold blev i forbindelse med ligaaflysningen kåret til danmarksmestre, mens EH Aalborg og Nordsjælland Håndbold rykker i 1. division på henholdsvis dame- og herresiden.