Håndbold

Præsident ser stort potentiale i snehåndbold - vil på OL-programmet

Snehåndbold opstod i Argentina tilbage i 2013, og et referat fra IHF viser, at forbundet arbejder på at gøre det til en international disciplin.

Håndbold kan spilles i al slags vejr - både fordi sportsgrenen primært foregår indendøre, men også udendørs er det en etableret sport.

I sommermånederne er strandhåndbold udbredt, og nu er der en ny variation af spillet på vej til vintermånederne - snehåndbold.

Snehåndbold er kendt fra Sydamerika, og der er potentiale i det, hvis man skal tro referatet fra det seneste møde i IHF Council (det største beslutningsråd i Det Internationale Håndboldforbund, red.).

- Præsident Moustafa (Hassan Moustafa, red.) informerede rådet om IHFs planer om at lancere snehåndbold, som skal opnå et stort potentiale for at blive en del af vinter-OL, lyder det blandt andet.

I referatet fremgår det desuden, at reglerne til snehåndbold vil blive præsenteret for IHF Council på næste møde, og at ansvaret ligger hos arbejdsgruppen for strandhåndbold i IHF.

Det skyldes, at strand- og snehåndbold minder om hinanden på mange parametre, og derfor skal reglerne især laves med udgangspunkt i reglementet fra strandhåndbold.

Vi er selvfølgelig alle sammen interesserede i, hvordan vi kan udvikle vores sport

Per Bertelsen, medlem af IHF Council

- Ikke noget, der lige er på tapetet

Vi skal tilbage til 2013 for at finde den første snehåndboldkamp. Den fandt sted i Argentina i byen Ushuaia, hvor flere indflydelsesrige personer fra det panamerikanske håndboldforbund (PATHF) var til stede for at gøre opmærksom på den nye version af håndboldspillet.

- Vi er meget glade for og stolte over at se, hvordan folk nyder det, og hvordan vi kan udbrede vores sport, som ikke har nogen grænser.

- Håndbold kan spilles i arenaer, på stranden og i sneen, og det er tilfredsstillende for alle, som elsker håndbold, sagde præsidenten i PATHF, Mario Moccia, blandt andet dengang.

Siden er snehåndbold altså røget på listen af initiativer i IHF. Men ifølge danske Per Bertelsen, der sidder i IHF Council, er det indtil videre ikke noget, der tager meget tid i det internationale håndboldforbund.

- Vi er selvfølgelig alle sammen interesserede i, hvordan vi kan udvikle vores sport.

- Vi kigger jo på alt, hvor vi kan få en håndbold ind, og det kan vi også på sne. Vi kan spille på stranden, på græs og inde i en hal. Men det er ikke noget, der sådan lige er på tapetet, og som vi skal til at gøre det store ved, siger Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

Ifølge Per Bertelsen er det i stedet særligt initiativet rullestolshåndbold, som optager IHF for tiden.