Håndbold

Simone Böhme uforstående over for beslutning i ungarsk liga: - Det er frygteligt

Siófok- og landsholdsspiller Simone Böhme misser Champions League næste sæson, fordi de europæiske pladser fordeles efter sidste sæsons resultater.

- Det gør så ondt, og det er så uretfærdigt.

Sådan beskriver landsholdsfløjen Simone Böhme den beslutning, som det ungarske håndboldforbund traf i går. Den ungarske herre- og kvindeliga er - som flere andre europæiske ligaer - nu afsluttet. Men forskellen er, at man i Ungarn har valgt helt at annullere sæsonen.

Det er frygteligt, og jeg er meget uforstående over for den beslutning

Simone Böhme

Siófok havde ellers efter 18 ud af 26 ligakampe spillet sig frem til en andenplads i stillingen, som giver en plads i Champions League. Det kan de nu skyde en hvid pil efter.

For med beslutningen bliver der hverken kåret en mester eller fundet en nedrykker, og samtidig er det sidste sæsons resultater, der gælder ved fordelingen af europæiske pladser til den kommende sæson. Og sidste sæson endte Siófok på tredjepladsen, der ikke giver adgang til Champions League.

- Det er frygteligt, og jeg er meget uforstående over for den beslutning. Alle i klubben er virkelig kede af det. Vi har spillet 70 procent af kampene, og vi har kæmpet for Champions League, siden jeg kom. Det er et treårigt projekt, at vi skulle gå fra en femteplads til Champions League, forklarer Böhme til TV 2 SPORT.

- Det er unfair. På den ene side mister man lidt motivationen for at kæmpe videre, for jeg føler lidt nogle gange, at man kæmper imod noget lidt større, end hvad der foregår på banen her i Ungarn. Uden at uddybe det mere. Men på den anden side giver det også endnu mere motivation til at blive bedre, siger Simone Böhme.

Så du ville helst have, at det var gjort som i de danske ligaer, hvor man går ud fra de nuværende placeringer i ligaerne?

- Ja, selvfølgelig. Det, tænker jeg, vil være allermest oplagt. At ligaen er stoppet, det er helt forståeligt og det mest rigtige at gøre i den her situation. Sundhed og sikkerhed frem for alt. Men jeg kan ikke rigtig se nogen begrundelse for, at man vælger at gå efter resultaterne fra sidste sæson.

Tror ikke på mere håndbold denne sæson

Simone Böhme er lige nu i Ungarn. Hun var ellers i Danmark for nogle uger siden, fordi hun skulle samles med landsholdet, men da det blev aflyst, nåede hun tilbage til Siófok, inden det hele blev lukket ned. Men der er ikke mange holdkammerater at se.

- Vi er spredt i Spanien, Frankrig, Norge og så videre. Alle her skulle hjem i forbindelse med landsholdssamling og har så ikke fået lov til at rejse ud igen, så lige nu er vi kun en fem-seks spillere hernede. Vi træner selvfølgelig ikke håndbold sammen, fordi vi følger myndighedernes regler. Men vi kan træne alt andet end håndbold, så det er et plus. Vi har fået udleveret udstyr, så vi kan styrketræne, løbetræne og så videre, fortæller Simone Böhme.

Med den ungarske liga annulleret og landsholdssamlinger aflyst er nu kun én ting tilbage i håndboldkalenderen denne sæson for Böhme: EHF cup-semifinalerne mod Odense. Men spørgsmålet er, om de bliver afviklet.

- Det tror jeg ikke, de gør, slutter Böhme.