Coronavirus

GOG tilføjer dyre landsholdsspillere midt i krisetid - men frygter ikke for økonomien

Final 4, slutspillet og et cykelsponsorarrangement skulle have sikret GOG op mod tre millioner kroner. Penge, klubben nu forsøger at finde andetsteds.

Spillerne i de danske håndboldligaer kan se frem til en lang pause, efter resten af sæsonen er blevet afblæst.

Til gengæld er der ikke meget pause for direktørerne i de danske klubber, som skal have økonomien til at gå op efter de mange aflyste kampe og tabte indtægter.

Det gælder også i GOG, hvor direktør Kasper Jørgensen ikke lægger skjul på, at det kan mærkes på bundlinjen, at slutspillet er droppet og Final 4 flyttet.

Selvom det kommer til at få betydning for GOGs økonomi, er han fortrøstningsfuld i forhold til næste sæson, hvor klubben blandt andet har hentet mere løntunge spillere som Morten Olsen og Anders Zachariassen.

- Vi har jo tegnet de kontrakter, vi synes, vi skal – og de forpligtelser, vi har, agter vi selvfølgelig at overholde. Vi glæder os også bare til at spille håndbold igen. Vi synes, vi stod med noget uforløst i denne sæson, og vi håber selvfølgelig, at den trup, vi har sat sammen næste år, kommer til at levere sportsligt.

- Vi skal da også have hjælp og opbakning udefra. Det plejer vi altid at få. Det skal vi igen nu her og nok mere end nogensinde før. Men jeg har ikke indikationer eller andet for, at vi ikke kan løse de ting, vi har forpligtet os til, siger Kasper Jørgensen til TV 2 SPORT.

Glipper knap tre millioner kroner

Coronakrisen bevirker, at klubben misser tre store indtjeningskilder: Et cykelsponsorløb, slutspillet og Final 4. Lægger man de tre begivenheder sammen, er det op imod tre millioner danske kroner, som den fynske klub ellers ville have fået, der nu altså er forpasset.

- Vi kan jo ikke trylle, så at tro på at vi går ud og finder 2,5-3 millioner kroner lige nu og her, gør vi selvfølgelig ikke. Men alligevel arbejder vi på sagen og ser, hvad der kan lade sig at gøre, forklarer Kasper Jørgensen og tilføjer:

- Der er ikke nogen tvivl om, at vi kommer ud med et tab for indeværende sæson, men vi er gået i gang med at se på, hvad vi kan gøre i den kommende sæson for at løse det, fortæller han.

Frygter hvornår der må være tilskuere igen

Hos direktøren i det sydfynske er det dog langtfra kun økonomiske perspektiver, der fylder. Han er overbevist om, at næste sæson vil starte som planlagt, og at kampene igen vil blive afviklet. Til gengæld er han spændt på, hvad der sker på lægterne.

- Hvorvidt det bliver med tilskuere eller ej, tror jeg ikke, der er nogen, der kan sige endnu. Det er min største bekymring, for vi skal nok klare det på den korte bane. Men jeg er sikker på, at både GOG og rigtig mange andre klubber vil se med spænding - men også lidt frygt - på fremtiden, siger Kasper Jørgensen.

Allerede inden sæsonen blev aflyst, var flere håndbolddirektører bekymrede for økonomien i klubberne, efter coronavirussen begyndte at præge sporten og Danmark generelt. For eksempel frygtede Jan Larsen i Aalborg Håndbold, at nogle klubber måtte lukke på den baggrund.