Håndbold

Håndboldredaktør i tvivl om nedrykning: Kunne man have gjort det anderledes?

EH Aalborg og Nordsjælland Håndbold blev de helt store tabere, da håndboldsæsonen 2019/2020 blev afblæst før tid.

Normalt er der ikke så meget at komme efter. Ét hold kan kalde sig dansk mester, når sæsonen er færdigspillet. Et andet hold rykker direkte ned i 1. division.

Det er der som regel aldrig nogen, der sætter spørgsmålstegn ved.

Men i år er tingene bare ikke helt som de plejer, da både EH Aalborg på kvindesiden og håndboldherrerne fra Nordsjælland på papiret begge havde mulighed for at sikre sig overlevelse i ligaen, hvis altså sæsonen var blevet spillet til ende. Og kigger man mod den franske liga, der nu også er blevet afblæst flere måneder før tid, har de her valgt en anden strategi – nemlig at der i år ikke er nogle nedrykkere, hvilket i stedet betyder, at man fra næste sæson har udvidet ligaen med ét hold.

Og den løsning burde man måske også have valgt herhjemme. I hvert fald er TV 2 SPORT’s håndboldredaktør Dan Philipsen kommet i tvivl om, hvorvidt Udvalget for Professionel Håndbold, hvor både Dansk Håndbold Forbund (DHF) og klubberne er repræsenteret, har truffet den rigtige beslutning ved at sende Nordsjælland og EH Aalborg ned i 1. division.

- Jeg må indrømme, jeg er kommet i tvivl. Jeg synes stadig, at man gjorde det rigtige, da man lukkede sæsonen ned, og kårede de helt rigtige danske mestre, men jeg har fået lidt ondt i maven i forhold til Nordsjælland, fortæller Dan Philipsen i TV 2 SPORT’s håndboldpodcast ”Den store ligastatus”.

- Kunne man ikke også godt have gjort det i Danmark (udvidet ligaen med ét hold red.), når man kan gøre det i en større liga som Frankrig med mere belastede spillere, et større kampprogram og mere rejseaktivitet. Skulle vi så ikke også i lille Danmark kunne sige, at vi i hvert fald ikke aflivede to klubber for noget, som de ikke havde indflydelse på med den forbandede virus, spørger håndboldredaktøren retorisk.

- Antallet af kampe er et stort problem, men den her situation er så ekstraordinær og kommer forhåbentlig aldrig nogensinde igen, lad os tage den ene sæson, hvor tingene er lidt skæve, fordi alt i vores samfund er skævt lige nu.

Du kan lytte til håndboldpodcasten ”Den store ligastatus”, hvor også håndboldekspert Bent Nyegaard er med til at debattere emnet, lige her.