Coronavirus

- Jeg er lidt chokeret, siger Sagosen om udskydelse

Det giver ikke meget mening for to af håndboldens stjerner, at Champions Leagues Final 4 nu igen bliver rykket.

Det faldt ikke i god jord hos mange af håndboldens stjerner, at denne sæsons Final 4 blev rykket fra maj til august.

Og at den kæmpestore håndboldfest, der hvert år tiltrækker tusinderne af mennesker til Köln i Tyskland for at se toppen af europæisk håndbold, nu flyttes til december, vækker bestemt heller ikke begejstring.

- Jeg er lidt chokeret. Det bliver megamærkeligt at skulle ”hoppe ind” i en Final 4 som et weekendstævne – Final 4, som jo ellers er det største, man kan spille som håndboldspiller – bare for at få det gennemført. Det er en lortebeslutning i min verden, siger den norske stjerne Sander Sagosen til TV 2 SPORT.

Det er meget mærkeligt

Lasse Svan Hansen

Sagosen kunne have spillet Final 4 med sin nuværende klub, PSG, denne sæson, men kan ende med at spille det for sin kommende klub, THW Kiel.

- Ingen vinder på det sportsligt

Også den danske landsholdsspiller Lasse Svan Hansen synes, det bliver mærkeligt. Beslutningen om at rykke Final 4 har ifølge ham ingen sportslig berettigelse.

- Jo længere, det bliver skubbet, jo tættere kommer det på et nyt Final 4. Så skal du til at spille Final 4 to gange på et halvt år. Det er meget mærkeligt. Også at du skal spille et Final 4 samtidig med, at du prøver at kvalificere dig til et nyt Final 4, siger Lasse Svan og tilføjer:

- Sportsligt er der jo ikke nogen, der kommer til at vinde på det, så det eneste, jeg kan se, der berettiger det, er ud fra et finansielt synspunkt: at Final 4 skal kunne generere så mange penge, at det er nødvendigt at afholde det.

- Det er en lortesituation

Imens flere og flere nationale ligaer allerede nu er blevet afsluttet på grund af coronakrisen, arbejder Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) fortsat på en model for, hvordan denne sæsons Champions League skal fortsætte. Der mangler nemlig stadigvæk at blive spillet både ottendedels- og kvartfinaler.

Sander Sagosen har et bud på en løsning:

Ville du helst bare have afsluttet denne sæson af Champions League og så begynde på en ny næste sæson?

- I mit hoved havde det været det bedste. Det er en lortesituation, men det bliver ikke bedre at flytte den lortesituation videre og videre. Nu har vi en lortesituation i to år i stedet for måske seks måneder. Jeg ville allerhelst have spillet nu, men det kan ikke lade sig gøre. Og så må man bare slå en streg over nogle ting. For så skal vi næste sæson spille et VM, et OL, to Final 4-stævner, kvalifikationskampe… Til syvende og sidst går det mere ud over spillerne, end det går ud over Champions League eller ligaerne, siger nordmanden.

CL-fortsættelse afgøres om en uge

Den 24. april bliver det afgjort på et møde af EHF's eksekutivkomité, hvordan den nuværende Champions League-sæson skal fortsætte. For Lasse Svan Hansen er det svært at se, hvordan de skal kunne starte op på en ny sæson af Champions League efter sommeren samtidigt med, at de skal afslutte sidste sæsons turnering.

- Hvis vi skal starte op i næste sæson med at spille fire gruppekampe og der så lige pludseligt kommer en ottendedelsfinale fra sidste sæson, så er det jo sportsligt tæt på en katastrofe, for der er jo ikke noget i det, der giver mening rent sportsligt. Så på den måde har jeg svært ved at forestille mig det.

- Men igen hvis EHF siger, at vi bliver nødt til at gøre det her for at opretholde den likviditet, der er i EHF... Altså jeg vil jo hellere have at Champions League bliver ved med at eksistere mange år i fremtiden, end at vi skal brokke os over, at vi skal spille på nogle mærkeligt tidspunkter. Selvfølgelig skal det passe ind i kalenderen, og der skal sørges for, at spillerne ikke bliver unødigt overbelaste. Så må EHF jo skubbe nogle kampe på en anden måde, siger Lasse Svan Hansen.