Coronavirus

Dansk Håndbold Forbund hjemsender 40 procent af arbejdsstyrken

Dansk Håndbold Forbund gør brug af lønkompensationsordning og sender 40 medarbejdere hjem indtil 8. juni.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) sender 40 medarbejdere hjem som følge af coronakrisen. Det svarer til 40 procent af den samlede arbejdsstyrke.

Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Medarbejderne er i første omgang hjemsendt indtil 8. juni, og DHF har valgt at gøre brug af regeringens lønkompensationsordning.

Al håndbold i Danmark ligger i øjeblikket stille på grund af frygten for smittespredning, og både herre- og kvindeligaen er blevet afblæst for denne sæson.

Samtidig er flere af de to A-landsholds træningskampe blevet aflyst.

- Som det ser ud lige nu, er dansk håndbold ramt på rigtigt mange aktiviteter, siger Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i DHF, i pressemeddelelsen.

- Havde vi kunne sætte hjulene i gang igen lige nu og her, ville det have været til at leve med økonomisk for os i Dansk Håndbold Forbund. Men eftersom vi kan se, at det ikke umiddelbart bliver bedre for os og vores produkter over de kommende måneder, er vi nødt til at trække i bremsen.

- For udsigterne er mildest talt urovækkende for os, når vi ser på, hvor mange aktiviteter vi bliver nødt til at aflyse i den næste tid, siger han.

Mange af de hjemsendte medarbejdere arbejder med elite- og talenthåndbold, ligesom en stor gruppe er de udviklingskonsulenter, der har deres daglige gang i de danske foreninger

Herrelandstræner Nikolaj Jacobsen bekræfter over for B.T., at han er en af dem, der er blevet delvist hjemsendt.

- Så jeg er kun på arbejde nogle faste dage i ugen fremover, siger Nikolaj Jacobsen til avisen.

- Det er helt fint, og jeg forstår godt, at DHF vælger at gøre det efter omstændighederne.