Coronavirus

Landin glæder sig over mesterskab - men har en 'komisk følelse' i kroppen

Magnus Landin har en ambivalent følelse omkring det, at Kiel er Bundesliga-mestre. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

THW Kiel er blevet kåret som tyske mestre, efter at ligaen er lukket ned. Lasse Svan ærgrer sig, imens Magnus Landin glæder sig.

Magnus Landin og resten af Bundesliga-spillerne må skue langt efter flere kampe i det tyske i den nærmeste fremtid.

Handball Bundesliga har nemlig meddelt, at ligaen bliver lukket ned, uden at sæsonen spilles færdig. Det betyder, at THW Kiel kåres til tyske mestre. Flensburg-Handewitt - med Lasse Svan, Simon Hald og Anders Zachariassen på holdet - slutter som nummer to og får dermed den anden Champions League-plads.

Med afgørelsen har THW Kiel - med danskerne Magnus og Niklas Landin i truppen - vundet sit 21. mesterskab. Fløjspilleren Magnus Landin glæder sig over beslutningen, selvom det er en ambivalent følelse, han står med.

- Det er en lidt komisk følelse, men jeg er da super glad for og stolt over, at vi kan kalde os mestre nu. Om det er fair eller ej, er der heldigvis nogle andre, der har taget en beslutning omkring. Men jeg synes, at vi har spillet en rigtig god sæson. Og hvis man tager stillingen efter første halvdel af sæsonen, lå vi også nummer et. Det gjorde vi også nu her til sidst med et lille forspring, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg kan sagtens forstå, at der vil være hold, der ærgrer sig over beslutningen. Hvis vi havde været i en anden situation, havde vi også været ærgerlige. Det er en svær situation, alle står i. Men jeg synes også, at det er fortjent, at der findes en vinder.

Det er selvfølgelig ærgerligt for os, da vi selv følte, at vi havde en god chance med det resterende program

Lasse Svan

Første feriedag

Magnus Landin forklarer videre, at Kiel-spillerne ikke har kunne ses og træne i lang tid, og derfor han de ønsket hinanden tillykke med mesterskabet virtuelt. De ved endnu ikke, hvornår de kommer tilbage på træningsbanen.

- Så egentlig er det min første feriedag, nu hvor sæsonen er slut. Jeg havde set frem til den her sommer og måske kunne have spillet mig til en plads på OL-holdet, så det er super ærgerligt. Det er en under følelse at skulle gå på ferie nu, siger han.

THW Kiel indtog førstepladsen med 44 point efter 26 kampe. Flensburg-Handewitt havde 42 point, men havde spillet én kampe mere. Men det er altså sådan, det ender nu.

Lasse Svan ærgrer sig

Selvom Flensburg-Handewitt også er sikret en Champions League-plads, ærgrer Lasse Svan sig over, at de ikke får muligheden for at forsøge at hente Kiel i toppen af ligaen. Det mener fløjspilleren nemlig godt, at Flensburg-Handewitt kunne have gjort.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for os, da vi selv følte, at vi havde en god chance med det resterende program, der var tilbage i ligaen. Og med de få antal point, vi var efter Kiel, er det selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke får muligheden for at forsvare vores titel fra de sidste to år på fair vis, siger Lasse Svan til TV 2 SPORT.

- Vi synes selv, at vi var et sted, hvor vi var i en god position, da vi stoppede ligaen. Med det program vi og Kiel havde tilbage, synes vi egentlig, at vi havde ganske fine muligheder for at nå dem.

Når du lige pludselig mangler 25 procent af sæsonen, er det da klart, at det ikke er sikkert, at det giver det retvisende billede

Lasse Svan Hansen

Forstår beslutningen

Selvom den danske landsholdsspiller ærgrer sig over afgørelsen, så forstår han den godt. Han kalder det en ”naturlig reaktion” på alt det, der foregår lige nu i forhold til coronakrisen.

- De fleste ligaer er allerede lukket ned, så at vi følger i sporet på det, virker fornuftigt nok.

Men inderst inde nager beslutningen måske lidt ekstra, da Flensburg havde muligheden for at vinde det tredje mesterskab på stribe, hvis de kunne have indhentet og overhalet Kiel.

Og ifølge Lasse Svan kunne det godt være blevet tæt i toppen af Bundesligaen. Det har de to foregående år vist.

- Hvis vi skulle have manglet at spille 25 procent af ligaen for to år siden, da jeg vandt mit første mesterskab, var vi heller ikke blevet mestre der. Sidste år blev ligaen også afgjort på sidste spilledag. Generelt har Bundesligaen været meget, meget tæt de sidste mange år, hvor den er blevet afgjort inden for de sidste spillerunder.

- Når du lige pludselig mangler 25 procent af sæsonen, er det da klart, at det ikke er sikkert, at det giver det retvisende billede, siger han.

Men beslutningen er truffet, og nu kan Lasse Svan se frem til et godt stykke tid uden håndbold på programmet.