Håndbold

Svensk Rhein-Neckar-stjerne skal opereres og forventes ude i et halvt år

Han skal nu igennem et længere genoptræningsforløb. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Stregspilleren Jesper Nielsen har udnyttet håndboldpausen i Tyskland og er blevet opereret i skulderen.

- Rhein-Neckar Löwen vil mangle Jesper Nielsen i seks måneder.

Sådan indleder den tyske storklub en pressemeddelelse på sin hjemmeside. Den 30-årige svenske landsholdsspiller har nemlig gennemgået en operation i sin højre skulder, efter al håndbold i Bundesliga-sæsonen blev aflyst tirsdag.

En seneskade, som han pådrog sig under det seneste europamesterskab i Sverige, gjorde, at et kirurgisk indgreb blev nødvendigt.

Derfor er han nu ude til efteråret, hvor klubben håber, at han vil være tilbage.

- Vi håber meget, at vi snart kan byde Jesper velkommen tilbage på banen. Den aktuelle obligatoriske pause giver ham naturligvis en fordel i helingsprocessen, siger holdets leder, Oliver Roggisch.

Den 30-årige stregspiller blev også skadet i VM-slutrunden i Danmark i 2019, hvor han måtte udgå af turneringen.

Rykker en plads op i tabellen

Jesper Nielsen og resten af Rhein-Neckar-spillerne kan gå på sommerferie med en femteplads i Bundesligaen, selvom de lå nummer seks, da ligaen blev stoppet.

Når ligaen lukkes ned før tid, afgøres tabellen ud fra en formel, der hedder antallet af point divideret med antal kampe - ganget med hundrede. Således opnår man ifølge Bundesligaen den mest fair afgørelse, så et hold ikke kan drage fordel af at have spillet flere kampe.

Med det regnestykke i mente opnåede Füchse Berlin, der var på femtepldasen, en "score" på 129,63, mens og Rhein-Neckar Löwen noterede sig for 130,77 og dermed snuppede den sidste plads i det kommende Europa League.