Håndbold

Aalborg ærgrer sig over 'fornuftig' beslutning: Kunne have overrasket i CL

I Aalborg Håndbold er der stor ærgrelse over beslutningen fra EHF, som dog er 'fuldt forståelig'.

Der har været talt om det i krogene længe, og fredag blev det så officielt.

Det europæiske håndboldforbund har grundet coronapandemien besluttet at aflyse ottendedels- og kvartfinalerne i mændenes Champions League.

I stedet skal Barcelona, Paris Saint-Germain, THW Kiel, og Veszprém kæmpe om dette års titel, når der mellem jul og nytår efter planen skal afvikles Final 4 i Koln.

Dermed får dette års eventyr i den store turnering også sin ende for Aalborg Håndbold, der ellers skulle have mødt FC Porto i deres ottendelsfinale.

- Jeg er da ked af, at vi ikke skal have spillet den her sæson færdig. Omvendt kan jeg også sagtens forstå beslutningen, fortæller Aalborg-spilleren Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

- Jeg tror på, vi kunne have gjort det rigtig godt først mod Porto og så i en eventuel kvartfinale mod Kiel, men sådan er det.

Samme følelse sidder cheftræneren i klubben, Stefan Madsen, med.

- Vi er da selvfølgelig ærgerlige. Særligt fordi, vi egentlig tror på, at vi kunne have gjort det rigtig godt, men det er den helt rigtige beslutning.

- Det er rigtig vigtigt for økonomien i sporten, at det her Final 4-stævne bliver afviklet, og er det den eneste måde, det kan lade sig gøre på, så må det være sådan.

Ingen muligheder for at spille kampene

Det er da heller ikke, fordi EHF har stået med flere forskellige muligheder på hånden for at afvikle dette års Champions League..

Coronavirus har presset den i forvejen meget tætte håndboldkalender til det yderste. Derfor mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard heller ikke, at der var nogen anden udvej.

- Det gør ondt i mit håndboldhjerte og håndboldsjæl, men det er fornuftigt og den helt rigtige beslutning. Jeg har ondt af Aalborg, men hvad kunne EHF ellers have gjort?

- Der er i forvejen skåret voldsomt i kalenderen Det er trist, men det er desværre sådan, det må være.

Lodtrækning havde ikke været løsningen

I Aalborg er der da heller ikke nogen utilfredshed overhovedet med beslutningen om at droppe ottendedels- og kvartfinalerne for i stedet at fokusere på Final 4.

Her bliver det nummer et og to fra de to indledende grupper, der skal kæmpe om titlen, og det har Henrik Møllgaard også svært ved at kunne hidse sig op over.

- Skal man sende fire hold videre, så skal det selvfølgelig være de to bedste hold fra de to grupper, siger den danske landsholdsspiller til TV 2 SPORT.

- Vi kunne også have trukket lod om det, men det havde ikke givet så meget mening. Der skal jo også fyldes en hal i Köln.

Final 4 skal efter planen spilles den 28.-29. december. Hvis altså coronavirussen tillader det til den tid.