Håndbold

Coronavirus sender Esbjerg tættere på 'det største i klubbens historie'

Team Esbjergs drømme om Champions League-succes lever. Faktisk kan en fortsættelse af coronapandemien sende vestjyderne i Final 4 uden at spille.

De store europæiske håndboldklubber er gået på weekend med lidt at tænke over, efter Det europæiske håndboldforbund fredag eftermiddag meldte de fremtidige planer for denne sæsons Champions League ud.

Mens det hos mændene blev besluttet at aflyse ottendedels- og kvartfinalerne og nu i stedet rette fuld fokus på et Final 4 i december, kan kvinderne i stedet se frem til et udvidet finalestævne med 8 hold i september.

Det glæder de sig over hos de danske mestre fra Team Esbjerg, der efter planen skal møde Buducnost i kvartfinalen i den store turnering.

- Ud fra et sportsligt synspunkt er det den mest fair løsning. Det er noget, alle hold kan være tilfredse med, siger direktøren HC Warrer til TV 2 SPORT.

- Vi er meget tilfredse med den løsning. Vi ville i hvert fald have været meget ærgerlige over at være blevet hældt ud af turneringen uden at spille.

Aflyste kvartfinaler sender Esbjerg i Final 4

Ikke desto mindre var det lige præcis det, der skete for de danske mestre hos herrerne fra Aalborg Håndbold.

EHF har nemlig ikke flere ledige datoer i kalenderen, så ottendedels- og kvartfinalerne er blevet aflyst. Dermed er nordjyderne sendt ud af turneringen uden at spille, mens de to bedste hold fra de to indledende puljer skal spille Final 4 mellem jul og nytår.

Og selvom EHF nu sigter efter at kunne afvikle et udvidet finalestævne hos kvinderne, så kan coronapandemien faktisk ende med at sende Team Esbjerg direkte i Final 4.

Kan det planlagte finalestævne i september ikke afvikles, så har EHF besluttet at Team Esbjerg, Györi, Metz og Brest får de fire billetter til et udsat Final 4 senere på året.

- Vi har aldrig været i nærheden af en plads i Final 4, så det vil jo være helt fantastisk, fortæller Team Esbjerg-direktøn HC Warrer til TV 2 SPORT.

- Det vil uden sammenligning være det største i klubbens historie. Det havde vi aldrig turdet drømme om skulle ske allerede nu. Ambitionen har altid været der, men sker det nu, er det noget tidligere, end vi havde turde drømme om.

Team Esbjerg blev kåret som danske mestre for andet år i træk, da DHF tidligere på måneden besluttede at aflyse resten af sæsonen grundet coronapandemien.