Håndbold

’Totalt uholdbart’ - Nørgaard uforstående over plan for rumænsk liga

Ann Grete Nørgaard mener, det er meget uholdbart at fortsætte ligaen i Rumænien i juni. Der vil vente ti kampe på 22 dage.

Ann Grete Nørgaard har ikke spillet en håndboldkamp for sin rumænske klub Râmnicu Vâlcea siden 11. marts, men nu skal hun måske have støvet håndboldskoene af og gøre klar til at spille igen i denne sæson.

For selvom flere og flere håndboldligaer i Europa bliver lukket ned på grund af coronakrisen, så arbejder man i Rumænien på at kunne afslutte den nationale turnering.

- Vi har fået at vide, at vi spiller videre i juni, hvis nødretstilstanden i landet bliver ophævet 16. maj. Så der skal vi holde os klar til at komme tilbage til Rumænien 16.-18. maj. Men bliver nødretstilstanden forlænget, så kan vi selvfølgelig ikke spille, forklarer Ann Grete Nørgaard til TV 2 SPORT.

- Men det er jo totalt uholdbart. Jeg synes, det er helt sort. Så skal vi spille ti kampe på 22 dage. Det er måske lige en frisk nok start efter sådan en periode her.

Hvis håndbolden genoptages skal Ann Grete Nørgaard sammen med sin klub spille første kamp 5. juni, hvor der venter en kvartfinale i pokalturneringen. Herefter vil semifinalen og finalen så følge 6. og 7. juni.

- Så kan man lige starte med tre kampe i streg der, siger fløjspilleren.

Det, synes jeg, er lidt respektløst over for samfundet

Ann Grete Nørgaard

De resterende kampe i den nationale liga skal så spilles herefter.

'Respektløst over for samfundet'

Ann Grete Nørgaard har været hjemme i Danmark siden midten af marts, hvor hun har holdt sig i gang på bedst mulige måde. Men flere af hendes holdkammerater har ikke haft samme mulighed.

- Vi har også spillere, der sidder i Spanien med totalt udgangsforbud. Det er jo ikke holdbart. Jeg har haft det fint, og jeg skal nok kunne komme tilbage på et okay niveau. Men der er bare også forskel på at lave et retningsskift på græsset og så lige pludseligt have kropskontakt, siger Nørgaard.

- Det er også sådan lidt: Er det så vigtigt at komme ind og dyrke en kontaktsport på et halgulv, når hele verden er i et eller andet limbo? Jeg synes, det er for tidligt at tage sådan nogle beslutninger, siger hun og fortsætter:

- Man anbefaler ligesom ikke kropskontakt endnu. Det er ikke, fordi jeg er så nervøs for mig selv. Det er bare mere et princip om, at så vigtig er den sport ikke. Der er mennesker, der kæmper hver dag for at holde folk ude af respiratorer, og så skal der lige pludselig til at være nogen, der løber rundt og spiller håndbold og rejser rundt i Rumænien.

- Ét er, om det er forsvarligt – og det er det måske for os, fordi det er begrænset, hvor syge vi ville blive af det - men signalværdien i det... At vi skal for alt i verden have spillet de her ti håndboldkampe. Det, synes jeg, er lidt respektløst over for samfundet, afslutter hun.

Râmnicu Vâlcea ligger lige nu på førstepladsen i den rumænske liga á point med CSM Bucuresti.