Håndbold

Dansk træner skal stå i spidsen for polsk topklub

47-årige Kim Rasmussen skal i fremtiden stå i spidsen for det polske tophold MKS Lublin, der er nummer et i ligaen.

Den danske træner kan godt begynde at støve sine polske gloser af igen.

Kim Rasmussen skal nemlig stå i spidsen for det polske tophold MKS Lublin fra den kommende sæson, hvor han erstatter 46-årige Robert Lis på trænerposten. Det meddeler klubben på sin Facebookside.

Kim Rasmussen er allerede godt hjemme i det polske sprog.

Fra 2010 til 2016 stod han i spidsen for det polske kvindelandshold, som han førte frem til blandt andet to VM-semifinaler i 2013 og 2015.

Her lærte han kulturen og de polske tilhængere at kende, og dem glæder han sig til at skifte bekendtskab med igen.

- Det er officielt. Jeg skal arbejde med MKS Lublin i Polen, når håndboldverdenen starter op igen. Det føles lidt som om, at jeg vender hjem, og jeg føler mig meget heldig med, at jeg får denne mulighed i denne hårde situation, skriver han på sin Instagram-profil.

- Jeg kan ikke vente med at se Lublin-tilhængerne igen, men også resten af de polske fans, som er dedikerede. Jeg kan ikke vente med at komme i gang.

Fyret som ungarsk landstræner

Jobbet i MKS Lublin er danskerens første, siden han blev fyret som landstræner for det ungarske kvindelandshold.

Det skete efter, at han i den grad i vælten, da han efter Ungarns exit ved VM blev suspenderet på ubestemt tid, fordi han ifølge det internationale håndboldforbund ikke havde opført sig ordentligt på et pressemøde undervejs i turneringen. I februar blev karantænen dog ophævet.

MSK Lublin er lige nu på førstepladsen i den polske liga, hvor de har 53 point efter 20 kampe. Dermed er de fire point foran Zaglebie på andenpladsen.