Håndbold

Tysk vicepræsident foreslår kortere kampe - ekspert bifalder kreativiteten

Bob Hanning opfordrer til, at folkene i og omkring Bundesligaen tænker i kreative løsninger for at skåne spillerne. Dansk ekspert bakker op.

En håndboldkamp varer to gange 30 minutter.

Sådan lyder de grundlæggende regler i håndbold, men disse overvejer Bob Hanning, vicepræsident i det tyske håndboldforbund, at ændre. Han er bekymret for belastningen af spillerne i Bundesligaen i næste sæson. Derfor har forbundet overvejet, hvad de kan gøre.

- Der er ikke noget, vi ikke kan tænke på. Tre halvlege på 15 minutter – vi skal være kreative. Simple tanker vil ikke hjælpe, siger Bob Hanning ifølge det tyske medie Sport1.

- Vi er nødt til at finde måder, hvorpå vi kan mindske belastningen. Vi skal ikke spørge, hvad der ikke virker, men altid tænke på, hvad der virker.

Det tyske medie skriver, at idéen om en ekstra halvleg og færre spilminutter først for alvor vil blive relevant, hvis ikke Bundesligaen starter som planlagt i september.

Ekspert bakker op

Tirsdag blev den bedste, tyske række lukket ned før tid som følge af coronavirussen, og det betød en skrivebordssejr til THW Kiel.

Hvis man skal ud i at tænke kreative løsninger for næste sæson, så er tankerne fra vicepræsidenten bestemt blandt de bedre. Det mener TV 2 SPORTs ekspert Bent Nyegaard, der ser positivt på forslaget.

- Der er brug for nytænkning i en tid, hvor alt er under forandring. Problemet for de fleste er, at der ikke er noget udsyn til, hvad der kommer til at ske. Det her forslag er udmærket og rigtig godt tænkt, for vi vil hele tiden komme til at diskutere, hvor meget spillerne bliver belastet, siger Nyegaard og tilføjer:

- Der er brug for at tænke kreativt, og det her er første gode bud, når vi også risikerer at stå over for en tid med flere slutrunder, der skal kombineres med mere kompakte ligaprogrammer.

Netop THW Kiel får flere kampe i næste sæson, da holdet skal spille denne sæsons Final 4 i Champions League mellem jul og nytår. Til gengæld har EHF valgt at aflyse både EHF Cuppen og Challenge Cup.

Økonomiske problemer kan kræve nye tiltag

Det er ikke kun den store belastning af spillerne, der vækker bekymring i tysk håndbold.

Coronavirussens udbredelse har også økonomiske konsekvenser for klubberne.

Bundesligaen begynder normalt i september, men Flensburg-Handewitts træner, Maik Machulla, forventer, at der stadig vil være visse begrænsninger.

Derfor hævder han også, at Bundesligaen bør overveje kreative løsninger for at hjælpe klubberne.

- Man bør arbejde med forslagene og ikke bare smide dem væk, fordi de lyder urealistiske i dette øjeblik, siger Maik Machulla i et længere interview med Sport1 og foreslår, at forbundet forsøger at tænke geografiske afstande ind i kampprogrammet.

- Intelligente kampdage, synes jeg, er er en god idé. I denne sæson spillede vi mod uglerne i Ludwighafen, og 48 timer senere mødte vi Rhein-Neckar Löwen i Mannheim. Vi sparer rejseomkostninger, ekstra forberedelse. Det er tanker, som hjælper forbundet med at reducere omkostninger.