Håndbold

Islandsk veteran stopper karrieren

Gudjon Valur Sigurdsson har valgt at stoppe sin karriere efter 25 år på topplan.

En lang og imponerende håndboldkarriere er slut.

Den mangeårige profil Gudjon Valur Sigurdsson har nemlig valgt at stoppe sin karriere i en alder af 40 år.

- Jeg er kommet til det punkt, alle atleter til sidst når i karrieren. Efter 25 år på seniorniveau og 21 år på landsholdet har jeg besluttet at stille skoene på hylden, skriver islændingen på Instagram.

Sigurdsson regnes som en af Islands absolut største håndboldstjerner gennem tiden.

Han kan se tilbage på en karriere, der startede i 1995 i hjemlandet. Siden har han vundet mesterskaber i Tyskland, Spanien, Frankrig og Danmark. Samtidig nåede fløjspilleren at deltage i hele 22 slutrunder med Island.

- Håndbold har åbnet en verden for mig, som kun få er privilegerede nok til at få lov at opleve. Nu er der kun minderne tilbage, både de hårde og de gode, samt de mennesker, jeg har mødt på vejen. Tak, skriver han.

Gudjon Valur Sigurdsson kom til AG København i 2011 efter 10 år i Tyskland.

Herfra gik turen til THW Kiel efterfulgt af Barcelona, hvor han vandt Champions League. I de senere år spillede han under Nikolaj Jacobsen i Rhein-Neckar Löwen, inden han før denne sæson skiftede til Paris Saint-Germain.

For Island spillede 364 kampe og scorede 1875 mål, og han vandt blandt andet OL-sølv i 2008.