Håndbold

Danskerklub skiller sig af med spiller - bliver ikke den sidste, siger direktør

Kroatiens venstreback Stipe Mandalinic svæver  højt over det spanske forsvar under VM i håndbold i 2017. Pascal Guyot / Scanpix Denmark

Stipe Mandalinic var på kontrakt i Füchse Berlin til 2021. Coronakrisen og dansk landsholdsspiller gjorde livet svært for kroaten i den tyske klub.

Den kroatiske venstreback Stipe Mandalinic er fortid i den tyske håndboldklub Füchse Berlin.

Det skriver Berliner Morgenpost.

Den 27-årige bagspiller havde kontrakt med danskerklubben i den tyske hovedstad frem til 2021, men efter gensidig aftale er kontrakten nu revet i stykker.

- Det er et resultat af coronakrisen, siger klubbens administrerende direktør Bob Hanning til mediet.

Stipe Mandalinic vil dog ikke være den sidste spiller, som forlader de tyske 'ræve', uddyber direktøren.

- Vores økonomiske vanskeligheder stopper ikke her, lyder det.

De to målmænd Silvio Heinevetter og Martin Ziemer har allerede forladt Füchse Berlin.

Presset af dansk landsholdsspiller

Direktør Bob Hanning siger, at hovedstadsklubben ikke vil være i stand til at indlede den kommende sæson med samme trup, som den afsluttede Bundesligaen med.

Füchse Berlin tæller i øjeblikket de to danske landsholdsprofiler Hans Lindberg og Jacob Holm samt stregspilleren Johan Koch.

Stipe Mandalinic har ud over de økonomiske vanskeligheder i klubben været presset af, at der er hentet spillere fra øverste hylde til netop venstreback-positionen.

Den danske landsholdsspiller Lasse Andersson fra FC Barcelona samt Marian Michalczik fra Minden skal fra næste sæson tørne ud i bagkæden for Füchse Berlin.

Høje forventninger gjort til skamme

Stipe Mandalinic kom til Füchse Berlin i 2017 som topscorer i Champions League for kroatiske RK Zagreb.

Bagspilleren med nummer 9 formåede dog aldrig at leve op til de høje forventninger i den tyske klub - blandt andet på grund af en korsbåndsskade.

Han scorede blot 24 mål i denne sæson af Bundesligaen, der den 21. april måtte aflyses før tid på grund af coronakrisen.

Svære europæiske udsigter

Den økonomiske situation i Füchse Berlin er ikke blevet bedre af, at 'rævene' sluttede på en sjetteplads i Bundesligaen - lige uden for de europæiske pladser.

Det skete på trods af, at klubben havde flere point end holdet på femtepladsen, Rhein-Neckar Löwen.

Dermed bliver den kommende sæson uden europæisk deltagelse for danskerklubben fra hovedstaden - med mindre Füchse Berlin kan vinde den igangværende EHF Cup.

Det er dog endnu uvist, om EHF Cuppen bliver spillet færdig i 2019/2020-sæsonen.