Nora Mørk opereret i hemmelighed

Den norske håndboldstjerne var stresset over udsigten til sin tiende knæoperation og valgte derfor ikke at delagtiggøre offentligheden i indgrebet.

Norske Nora Mørk har endnu engang været under kniven.

Det afslører den evigt uheldige håndboldspiller i et interview til TV 2 Norge.

Jeg kan træne meget og er temmelig stærk, ganske hurtig og kan springe ret højt

Nora Mørk, norsk landsholdsspiller

Den 29-årige højreback er en stærk kandidat til titlen som uofficiel verdensmester i antallet af knæskader, for den norske landsholdsspiller er nu oppe på intet mindre end ti knæoperationer i løbet af sin professionelle håndboldkarriere.

Nora Mørk blev opereret i februar i år, hvilket hun valgte at holde hemmeligt for offentligheden.

- Det var hårdt dengang, jeg blev stresset, og jeg ville ikke sige noget. Jeg ville bare sikre mig, at det gik godt, siger Nora Mørk om forløbet til TV 2 Norge.

Mindre operation

I august 2019 blev bagspilleren skadet i en kamp for sin rumænske klub, CSM Bucuresti. Hun måtte bæres fra banen i smerte og efterfølgende gennemgå en korsbåndsoperation.

Men efter et halvt år med genoptræning og kontrol var den så igen gal med knæet.

Det krævede endnu et indgreb for to måneder siden, hvor menisken blev justeret.

- Det var en mindre operation, siger Nora Mørk, der kun skulle bruge et par dage med krykker og en uges hvile for at være ovenpå igen.

Ukuelig optimist

HĂĄndboldguderne har ikke just holdt hĂĄnden over den 29-ĂĄrige bagspiller.

I februar 2018 ødelagde Nora Mørk sit korsbånd, som længe holdt hende ude af spillet. I forberedelserne op til EM i Frankrig i november og december blev hun endnu engang skadet - denne gang i menisken - kort efter sit comeback på håndboldbanen.

Men den 29-årige højreback er lavet af et ganske særligt stof, for gang på gang har hun rejst sig fra sygesengen og kommet stærkt tilbage på håndboldbanen.

Således også denne gang - for Nora Mørk har kunnet træne stort set som normalt de seneste to måneder og ser derfor lyst på sin håndboldfremtid.

- Jeg er meget tilfreds. Jeg kan træne meget og er temmelig stærk, ganske hurtig og kan springe ret højt, men de sidste procenter kræver meget, indrømmer Nora Mørk.

Vil vinde OL-guld

Ordsproget - intet er så skidt, at det ikke er godt for noget - indrammer Nora Mørks situation.

De olympiske sommerlege blev i marts officielt udskudt til 2021, og det giver Nora Mørk rigelig tid til at komme tilbage i absolut topform, når der skal smøres harpiks på hænderne i Tokyo og kæmpes om OL-guld.

OL-turneringen er Nora Mørks store mål, og udskydelsen "kan være god for mig", har den 29-årige håndboldspiller tidligere udtalt til det norske medie VG.

Nora Mørk har været norsk landsholdsspiller de seneste ti år, og højrebacken var med til OL i 2016 i Rio de Janeiro, hvor de norske kvinder vandt bronze.

PĂĄ grund af en af sine talrige skader gik hun glip af de olympiske sommerlege i London i 2012, hvor Norge triumferede og vandt guld.

Nora Mørk har desuden vundet VM-guld med Norge i 2015 og tre gange EM-guld i perioden 2010 til 2016.