Håndbold

Aalborg Håndbold overraskede fans med stor nyhed til virtuel guldfest

De danske mestre i herrehåndbold forlænger kontrakterne med cheftræneren og profilerne René Antonsen og Henrik Møllgaard, så de løber frem til 2023.

Aalborg Håndbold havde uddelt mere end 2300 flasker champagne til folk omkring klubben og linet en stærk trio op, da den nordjyske klub fredag aften virtuelt fejrede sit andet andet danmarksmesterskab i træk - tidligere end forventet.

Klubbens direktør, Jan Larsen, havde givet udtryk for, at der ville blive præsenteret "spændende nyheder fra klubben", imens fans rundt omkring i de danske hjem kunne skåle med. På Aalborg Håndbolds Facebook-side sad live og kiggede med, da de tre forlængelser blev breaket.

Den stærke trio - bestående af cheftræner Stefan Madsen, anfører René Antonsen, viceanfører Henrik Møllgaard, der alle var til stede - har således i fællesskab valgt at forlænge deres aftaler med klubben, så de gælder frem til sommeren 2023.

Aalborgs René Antonsen og Henrik Møllgaard skal de næste tre år arbejde sammen om at lukke ned i Aalborgs forsvar.

Nyheden blev præsenteret direkte fra Aalborgs hjemmebane Jutlander Bank Arena, hvor alle fire var samlet med behørig afstand - indtil kontrakterne skulle underskrives. Der var ellers ikke sparet på hverken lys, lyd eller festlig stemning, da de entrerede arenaen.

Siden fulgte de fire herrer op med et mindre show for klubbens fans, hvor det blandt andet blev klart, at klubben planlægger en kæmpe guldfest, når der igen kan sidde 5000 tilskuere i hallen. Spillernes bødekasse skød 30.000 kroner i kassen, mens klubbens fans donerede 10.000 kroner, inden Aalborg Håndbolds ejere diskede op med 140.000 kroner, så der i alt blev lagt 200.000 til en guldfest, når den tid kommer.

Tre markante profiler for Aalborg

Det er tre af grundstenene i Aalborg, der nu knytter sig til klubben til og med sæsonen 2022/23. Derfor er det også en særdeles tilfreds direktør, der udtaler sig i en pressemeddelelse fra klubben.

- De passer alle sammen på den profil og de egenskaber, vi ønsker i klubben. Det er derfor rigtig glædeligt, at vi nu har kernen på plads til de kommende sæsoner, hvor vi fortsat vil forsøge at udvikle os på den nationale såvel som europæiske scene, siger Jan Larsen.

Cheftræner Stefan Madsen har i mange år været tilknyttet klubben i 'Nordens Paris' først som håndboldkoordinator og siden assistenttræner, inden han i sommeren 2018 overtog hovedansvaret for truppen. Her har han i de to første sæsoner vundet DM to gange.

35-årige Henrik Møllgaard vendte i 2018 tilbage til Aalborg Håndbold efter en tid i den franske storklub Paris Saint-Germain, og sammen med anfører René Antonsen er de to noteret for mere end 400 kampe for klubben.

- Mit skifte tilbage til Danmark og ikke mindst Aalborg Håndbold har været det helt rette for mig, og derfor er jeg også utrolig glad for at fortsætte i klubben de kommende sæsoner. Jeg har stadigvæk store ambitioner, og det ved jeg også gælder for Aalborg Håndbold. Derfor er det et perfekt match for mig, siger Henrik Møllgaard i klubbens pressemeddelelse.

Aalborg Håndbold blev kåret til danske mestre, da håndboldsæsonen 7. april blev lukket på skrivebordet på grund af coronakrisen.