Fransk storklub i problemer: - Hvis ikke vi får hjælp, går vi konkurs

Præsidenten for håndboldklubben Montpellier frygter de økonomiske udfordringer, hvis de skal starte næste sæson uden tilskuere.

Der er ikke udsigt til dramatiske opgør i de franske håndboldhaller lige foreløbigt.

Ligesom alt andet sport i Frankrig har håndboldligaen måttet opgive at genoptage sæsonen, efter landets premierminister Edouard Philippe udskød alt professionel sport til september, hvor det forventes at genoptages uden tilskuere.

Det kan give store økonomiske konsekvenser for klubberne, hvis ikke de får hjælp, mener præsidenten for storklubben Montpellier, Julien Deljarry.

- Jeg er nervøs. Hvis vi ikke kan genoptage håndbolden under normale omstændigheder, eller hvis staten ikke øger deres økonomiske kompensation, så vil alle klubber gå konkurs, siger han på et virtuelt pressemøde ifølge det franske medie Midi Libre.

Afbrydelsen af den nuværende sæson har allerede presset klubberne, og selv hvis de får hjælp, så bliver den kommende sæsons fokus at sikre økonomisk overlevelse, mener Julien Deljarry.

Hvis de franske klubber skal starte næste sæson med at spille uden tilskuere, så vil de stadig modtage penge for TV-rettighederne, men det er slet ikke nok, siger Montpellier-chefen.

- TV-rettighederne repræsenterer kun 3-4 procent af klubbens budget. Hvis vi ikke har publikum, og kompensationen forbliver den samme, så bliver det næsten umuligt at spille, siger han til RMC Sport.

Han får opbakning af præsidenten for konkurrenten HBC Nantes, Gaël Pelletier.

- Det giver ikke mening at spille uden publikum. Det er som at bede skuespillere om at optræde i et tomt lokale.

Ifølge RMC Sport indbragte billetsalget i den franske liga i sidste sæson 8,5 millioner euro (cirka 63,5 millioner kroner) svarende til 12 procent af den samlede omsætning for de franske klubber.

Får hjælp af fans

Mens det stadig er uvist, om den franske stat vil øge sin økonomiske kompensation til klubberne, så får Montpellier hjælp fra klubbens fans.

De har nemlig tilbudt at give en kompensation til de mange fans, der har købt sæsonkort, men præsidenten for fanklubben Blue Fox opfordrer på Twitter til, at tilhængerne takker nej til den kompensation.

- Det er som præsident for Blue Fox, at jeg udsender denne meddelelse til sæsonkortholderne. Efter Montpelliers forslag om at finde løsninger for at kompensere dig for de aflyste kampe, så appellerer jeg til din solidaritet for at opgive denne kompensation til fordel for Montpellier HB.

Montpellier indtog den franske ligas fjerdeplads efter de 18 runder, de nåede at spille, inden den verserende Corona krise satte ligaen på pause.

Hovedstadsklubben PSG med Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen i truppen toppede ligaen, og de er efterfølgende blevet kåret som mestre.