Håndbold

Afstemning: Hvem er sæsonens bedste kvindeligaspiller?

Håndboldsæsonen sluttede brat, men vi kan alligevel godt kåre sæsonens bedste spiller i den danske kvindeliga. Hvem vil du stemme på?

Selvom denne sæsons udgave af kvindernes håndboldliga blev meget kortere end planlagt og forventet, så fik vi stadigvæk en masse dejligt håndbold at se, så længe det varede. Nogle spillede løftede niveauet og skilte sig ud fra mængden, og på TV 2 SPORT synes vi, de spillere skal kåres.

Håndboldekspert Bent Nyegaard har udvalgt de fem spillere fra kvindernes liga, som han mener er blandt sæsonens bedste.

- Der ikke noget overraskende i, at det er spillere, der har ført deres hold på usædvanlig flot måde. Det er ledende spillere på holdene. Personer med forskellige forudsætninger, der kan få sit hold til at fungere bedre. Nogle, der både på og uden for banen kan både sige ja og nej. Alle med et vist mod, giver Nyegaard som begrundelse for de fem udvalgte.

Nu er det så op til dig at stemme på din favoritspiller. Det gør du nederst i artiklen.

Se de fem kandidater i aktion i videoen øverst i artiklen.

Bent Nyegaards udvalgte fra kvindeligaen er:

Estavana Polman, Team Esbjerg.

Estavana Polman, Team Esbjerg

De er så få, og derfor har de så stor og afgørende betydning.

Personligheder er en mangelvare i dagens kvindehåndbold. Ikke i Esbjerg, hvor hollænderen over dem alle, Estavana Polman, fortsat driver Jesper Jensens mandskab mod nye triumfer.

Evnen til at spille stort, når der er allermest på spil, identificerer den hollandske verdensmester.

Anna Kristensen, Viborg HK.

Anna Kristensen, Viborg HK

Alle taler om det unge stortalent. Blot 19 år og allerede med så afgørende hænder, at hun godt kan tage sin store del af æren for Viborg HK’s fremmarch i HTH-Ligaen.

Læser spillet fornemt, stilistisk i stadig udvikling. Besidder evnen for den ro, jeg tror på, dygtige målmænd bør besidde. Munk Wilbek dirigerer fra sidelinjen. Netop udtaget til landsholdet. Anna Kristensen ender med at få mange kampe i nationaldragten.

Mia Rej, København Håndbold.

Mia Rej, København Håndbold

Personligheder er en mangelvare skrev jeg i forbindelse med Polman. Den gælder ikke her. Rej er en personlighed af Guds nåde. Hun lader ingen i tvivl om, hvad hun tænker og føler, og så har københavnerpigen et vindergen af uhørte dimensioner.

En førerhund, der leder sit hold i både lyst og nød. Igen tilbage til Polman. Rej spiller bedst, når kampe skal afgøres.

Linn Blohm, København Håndbold.

Linn Blohm, København Håndbold

Større modsætninger findes vel næppe. Rej contra Blohm. Svenskeren er ikke til store falbelader, men sikke dog en sæson hun har haft. Det tæller ikke med her, men VM 2019 i Japan blev også stregspillerens internationale gennembrud.

Det defensive arbejde udøves med stor forudseenhed og få udvisninger. Stærk kontraspiller og træfsikker i stregområdet, så tæt på de 80 procent som overhovedet muligt.

Helene Kindberg, Silkeborg-Voel KFUM.

Helene Kindberg, Silkeborg-Voel KFUM

Voel-spilleren har imponeret mig. Landstræner Jensen har også set noget og har udtaget blot 22-årige Kindberg.

Tovejsspiller om end forsvarsspillet stadig har krav på yderligere udvikling. Dygtig i kontraspillet og meget dygtig i sine gennembrud, hvilket gør stortalentet til en ekstraordinær spændende spiller de kommende år.

103 mål på 163 forsøg siger meget om træfsikkerhed. 66 assists oveni hatten gør ikke Kindbergs sæson mindre imponerende.

Afstemning

Hvem er sæsonens bedste kvindeligaspiller?