Håndbold

Afstemning: Hvem er sæsonens bedste herreligaspiller?

Håndboldsæsonen sluttede brat, men vi kan alligevel godt kåre sæsonens bedste spiller i den danske herreliga. Hvem vil du stemme på?

Selvom denne sæsons udgave af herrernes håndboldliga blev meget kortere end planlagt og forventet, så fik vi stadigvæk en masse dejligt håndbold at se, så længe det varede. Nogle spillede løftede niveauet og skilte sig ud fra mængden, og på TV 2 SPORT synes vi, de spillere skal kåres.

Håndboldekspert Bent Nyegaard har udvalgt de fem spillere fra herreligaen, som han mener er blandt sæsonens bedste.

- Der ikke noget overraskende i, at det er spillere, der har ført deres hold på usædvanlig flot måde. Det er ledende spillere på holdende. Personer med forskellige forudsætninger, der kan få sit hold til at fungere bedre. Nogle, der både på og uden for banen kan både sige ja og nej. Alle med et vist mod, giver Nyegaard som begrundelse for de fem udvalgte.

- Og jeg synes, herreligaen viste sit værd denne sæson. I en tid hvor vi snakker om, hvor mange hold, der skal være i ligaen, så fortjener herreligaen sine 14 hold, siger Bent Nyegaard.

Nu er det så op til dig at stemme på din favoritspiller. Det gør du nederst i artiklen.

Bent Nyegaards udvalgte fra herreligaen er:

Henrik Mølgaard, Aalborg Håndbold

Dansk håndbold er ikke forvænt med begrebet 'chef'.

Henrik Møllgaard er en sjælden størrelse, hvor erfaring, håndboldfaglige samt ledelses- og spillemæssige kompetencer går fuldstændig og aldeles op i en højere enhed.

Det hele pakkes ind i en sjælden evne til kommunikation.

Lasse Møller, GOG

199 centimeter sidestilles normalt ikke med en sjælden evne for dynamik og smidighed.

Jeg ligestiller det og tilføjer et sjældent højt teknisk kompetenceniveau, når tanken falder på ét af dansk håndbold største talenter det sidste tiår.

Stadig plads til forbedring, men Møller er spilleren, mange vil købe billet for at se.

Nikolaj Læsø, Århus Håndbold

Ligatopscorer og fuldstændig afgørende for Aarhus Håndbolds ve og vel. 153/273/56 procent er tal, der ikke lyver. Stor fysik, parret med enorm lyst til konfrontation, gør Læsø til en ubehagelig modstander.

Alt var ikke blot guld for Læsø i denne, hans sidste sæson i Århus. Skærmydsler kostede fokus i en periode, men han viste sit format ved at vende stærkt tilbage.

Hans potentiale hersker der ikke tvivl om.

Janus Smarason, Aalborg Håndbold

Den lille islænding med den store indflydelse. I det meste af sæsonen drev han gæk med de fleste forsvar såvel nationalt som internationalt. En gudsbenådet duel-spiller, der kan lave overtal i den nu svundne telefonboks.

Strategisk dygtig og med individuelle skudkompetencer, der gør ham uberegnelig for de fleste.

Jeg skal lige have med, at han selvfølgelig er med defensivt, og at det giver ham mulighed for også at vise sig frem i kunsten at kontraspille.

Magnus Saugstrup, Aalborg Håndbold

Én af hovedårsagerne til Aalborg Håndbolds fantastiske sæson. Er en del af dansk håndbolds bestemmende duo netop nu. Samarbejdet med Møllgaard gør den 12 år yngre Saugstrup til noget helt ekstraordinært. Hvad enten det måtte være i 6:0- eller 5:1-formation. You name it, Saugstrup behersker det.

Afslutnings- og fordelingssikker tæt på mål giver næsten sig selv. Sjældent, at så ung en spiller har så stor indflydelse så tidligt, og lur mig - den bliver ikke mindre de kommende år.

Afstemning

Afstemningen er lukket.

Hvem er sæsonens bedste herreligaspiller?

0 stemmer i alt

 • Henrik Mølgaard, Aalborg Håndbold
  0%
 • Lasse Møller, GOG
  0%
 • Nikolaj Læsø, Århus Håndbold
  0%
 • Janus Smarason, Aalborg Håndbold
  0%
 • Magnus Saugstrup, Aalborg Håndbold
  0%