Håndbold

Danske håndboldfans tænker kreativt for at samle ind til klubberne

De danske håndboldtilhængere, der for tiden ikke kan komme i hallen og heppe på deres hold, har fundet en anden måde at bakke klubberne op på.

Der er lange udsigter for danske fans, når de spejder efter en mulighed at heppe på deres favoritklub rundt om i landet.

Samtidig lider flere klubber økonomisk under, at sponsorerne ikke får den eksponering, de plejer - og manglen på salg af billetter.

Den kombination har fået flere trofaste håndboldtilhængere til at tænke i alternative baner for at vise deres støtte til klubberne.

I KIF Kolding har Ole Maass, der efter eget udsagn har været Kolding-fan i 55 år, startet en indsamling på Mobilepay.

- Når jeg sætter det her i gang, skyldes det, at jeg i de seneste 55 år – rent personligt og sammen med min kone, børn, børnebørn og venner – har fået masser af fantastiske oplevelser med KIF Kolding, skriver Ole Maass i et opslag på klubbens Facebook-side.

- Det gælder både, når vi har spillet om titler, pokaler og i Champions League – og når vi som i de seneste år har kæmpet med ryggen mod muren.

Klubbens bestyrelsesformand, Brian Stein, understreger i samme Facebook-opslag, at klubben har brug for pengene.

- Lige nu kæmper vi med likviditeten i klubben, alle ansatte på kontoret er sendt hjem, og ethvert initiativ, som kan skaffe penge til klubben, er mere end velkomment, skriver Brian Stein.

Sønderjylland på cykeltur

I SønderjyskE fik Jesper Danielsen, der til dagligt arbejder i organisationen, en idé om at cykle den 135 kilometer lange tur fra Rødekro til Odense for at samle penge ind til klubben.

Det fik blandt andre Kristian Pedersen og Rikke Hoffbeck Petersen fra henholdsvis klubbens herre- og damehold til at cykle med, mens også fodboldspilleren Mads Albæk og ishockeyspilleren Mads Lund deltog.

VANVITTIGE 101.971 til støtteløbet🏆 Hvilken fantastisk dag, en som jeg og holdet sent vil glemme. Hvilken opbakning...

Posted by Jesper Rottbøl Danielsen on Monday, April 27, 2020

På forhånd havde klubbens fans sendt penge på Mobilepay, mens der også blev udloddet diverse sager på auktion. I alt indbragte cykelturen lige over 100.000 kroner til SønderjyskE.

- Det er jo rart. Vi er alle sammen ramt i den her situation. Både sportsklubber og helt generelt. Vi er nødt til at stå sammen, siger Kristian Pedersen til TV 2 SPORT.

- Generelt tror jeg bare, folk i Sønderjylland gerne vil bakke op om sporten. Jeg tror, folk godt ved, hvor vigtigt det er for byerne hernede, at der er elitesport i området.

Målmanden understreger samtidig, at han er klar på en cykeltur mere, hvis det bliver nødvendigt.

Vestjysk velvilje

Herreligaens nummer fem fra Skjern Håndbold har en stærk fankultur, og det har fangruppen Skjern Ultras igen sat en tyk streg under.

For da Skjern Håndbolds spillere og medarbejdere annoncerede, at de ville bidrage med en besparelse på en halv million, ville Skjern Ultras også være med.

- Vi blev enige om at starte en indsamling, som vi gjorde opmærksom på gennem Skjern Ultras side på Facebook, fortæller Nicklas Thygesen, der står bag indsamlingen, til Dagbladet Ringkøbing Skjern

Her har de mødt stor opbakning fra lokalsamfundet, hvor også flere virksomheder har budt ind med større beløb.

- Det er fantastisk med den velvilje, vi har mødt alle vegne, siger Nicklas Thygesen.

Fangruppen har blandt andet fået de tidligere profiler Kristian Gjessing og Jesper Jensen til at gøre reklame for indsamlingen.

Indsamling til Skjern Håndbold

Skjern-legende støtter op: Donerer penge til Skjern Håndbold 💚 Skjern Ultras har startet en indsamling til den klub, som betyder så meget for så mange. Formålet med indsamlingen er, at styrke Skjern Håndbold igennem coronakrisen 🙏🏻 Gør ligesom Jesper Jensen og støt Skjern Håndbold gennem en donation på Mobilepay til nummeret: 38690 👈🏻 Støtter du med over 150 kr, så er du med i konkurrencen om et gavekort på 500 kr. til følgende spisesteder: - Restaurant Pakhuset - Hotel Skjern & Restaurant stuen th. - Bechs Hotel - Hotel Fjordgården - Restaurant Stauning Havn - Spisehuset i Pagoden Tak for dit bidrag! 👊🏻

Posted by Skjern Ultras on Thursday, April 9, 2020

Mesterhold sælger støttebilletter

Mens Jesper Jensen er en tidligere profil på banen i Skjern, så er han nuværende træner hos kvindeligaens nykårede mesterhold, Team Esbjerg.

Her er de kede af, at de ikke fik mulighed for at fejre mesterskabet med sine fans. I stedet sælger de såkaldte ”støttebilletter,” hvor man både kan vinde merchandise fra klubben samt en specialdesignet mesterskabstrøje.

Team Esbjerg har solgt over 1500 støttebilletter, men holder salget åbent.

- Lige nu kan vi ikke støtte hinanden via kampe herude i hallen, men vi kan støtte hinanden via sofaen og Mobilepay. Så vi håber rigtig meget på jeres hjælp, siger cheftræner Jesper Jensen til klubbens Facebookside.

En stor tak til alle Jer, som har hjulpet os i denne tid og en særlig stor tak til Sydbank som ekstraordinært har valgt, at købe 20 stk. støttepakker🙏 Vi har nu solgt 1553 støttebilletter til “Den aflyste sæson”, og hver en solgt støttebillet er en donation lige der hvor den hjælper allermest. Vi håber I fortsat vil hjælpe os i mål ved, at købe en støttebillet til kr. 150,- eller en støttepakke til kr. 1.500,- Til gengæld for at yde dette større bidrag får du en specialudgave af pigernes spillertrøje med ”Dansk mester 2019/2020” påtrykt 🥇 Støttebilletter/støttepakker kan købes her 👇https://teamesbjerg.www2.dk Du kan også give din støtte på MobilePay 71718. Husk at skrive ”Støttebillet” i kommentarfeltet ❤️STÅ SAMMEN – KØB EN STØTTEBILLET / STØTTEPAKKE ❤️ Marit Røsberg Jacobsen Vilde Ingstad

Posted by Team Esbjerg on Friday, May 1, 2020

Støttepakker på Sydfyn og nordjysk auktion

Hos de to tophold i mændenes liga forsøger man også at samle de nødvendige midler til at sikre kvaliteten i både henholdsvis GOG og Aalborg.

På Sydfyn har GOG sat fem forskellige typer støttepakker til salg. Her kan man vinde en bil, få sit navn på klubbens hjemmeside og sikre sig entré til næste sæsons kampe.

- Dette skal være med til at sikre, at vi også i fremtiden sammen kan nyde alle de fede øjeblikke omkring håndbolden i Gudme, skriver klubben på sin hjemmeside.

Fredag lavede Aalborg Håndbold en virtuel fejring af sæsonens mesterskab, hvor de samtidig offentliggjorde forlængelser med profilerne René Antonsen og Henrik Møllgaard og træner Stefan Madsen.

Hvis den nyhed glæder de nordjyske fans, så kan de faktisk købe spillernes trøjer.

Aalborg Håndbold samler nemlig penge ind ved at sælge diverse profilers hjemme- og udebanetrøjer på deres hjemmeside.

Udover de mange kreative tiltag har flere af de danske håndboldklubber gjort det frivilligt, om man vil have sine penge tilbage for resten af forårets annullerede sæson, eller om man vil donere godtgørelsen som støtte til sin klub.