Håndbold

Islandsk veteran får trænerjob i tysk traditionsklub

Islændingen Gudjon Valur Sigurdsson rykker i den kommende sæson fra banen og ud på bænken.

Den islandske legende Gudjon Valur Sigurdsson annoncerede 29. april sit karrierestop, men det betyder ikke, at han er færdig med håndbold.

2. Bundesligaklubben VfL Gummersbach meddeler nemlig på sin hjemmeside, at islændingen tiltræder som træner for den tyske klub, når den kommende sæson begynder.

- Goggi (Gudjon Valur Sigurdsson red.) stod og står for karakter, identifikation og frem for alt succes.

- Han skal nu overføre alle disse egenskaber til vores hold og vil derfor ikke kun være en rollemodel for førsteholdet, men også for alle unge spillere på VfL Gummersbach, siger klubbens administrerende direktør, Christoph Schindler.

Den islandske spiller nåede som aktiv at repræsentere storklubber som FC Barcelona, Rhein-Neckar Löwen og Paris SG. Han har fået en kontrakt til sommeren 2022 i Gummersbach.

Føler sig hjemme

Venstre fløjen, der selv spillede i klubben fra 2005 til 2008, ser frem til de nye udfordringer.

- Min familie og jeg følte os altid hjemme i Gummersbach, og vi har gode minder fra den tid. Derfor glæder jeg mig virkelig til at vende tilbage, siger Gudjon Valur Sigurdsson til klubbens hjemmeside.

Han overtager klubben fra Torge Greve, der i den overståede sæson førte klubben til en fjerdeplads i den næstbedste tyske række, inden sæsonen blev afsluttet før tid.

På det tidspunkt lå VfL Gummersbach tre point fra oprykningspladserne, hvorfor de også i næste sæson er at finde i 2. Bundesliga.

Selvom klubben ikke længere er at finde på øverste hylde, er der bestemt tale om en traditionsklub. Gudjon Valurs kommende hold har nemlig vundet intet mindre end 12 tyske mesterskaber - kun overgået af Kiel med 21.

Har slået flere rekorder

Fløjspilleren nåede at være islandsk landsholdsspiller i 21 år inden karrierestoppet.

I 2018 satte han verdensrekord, da han ved EM i Kroatien nåede op på 1798 landskampsmål og dermed slog den rekord, som ungareren Peter Kovacs havde siddet på.

I alt nåede han 1879 mål i 365 landskampe og spillede sin sidste slutrunde ved EM i januar i år. Her var Sigurdsson del af det islandske hold, der åbnede turneringen med at slå Danmark med 31-30.