Thomas Mogensen forlader Skjern

Thomas Mogensen forlader Skjern Håndbold et år før kontraktudløb. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Playmakeren Thomas Mogensen har spillet sin sidste kamp for Skjern Håndbold, selvom den tidligere landsholdsspillers kontrakt egentlig først står til at udløbe i sommeren 2021.

Det skriver Skjern mandag på sin hjemmeside.

37-årige Thomas Mogensen spillede for Flensburg-Handewitt frem til 2018 og bor fortsat i Flensborg, og de mange køreture fra Nordtyskland til den vestjyske by er årsagen til beslutningen om at stoppe i Skjern.

- Der er ingen tvivl om, at køreturen og afstanden har været det, der har startet de forskellige problemer. Jeg er gået på kompromis med nogle ting, som jeg godt ved ikke er det bedste i forhold til min håndbold.

- Når kroppen begyndte at reagere negativt på at sidde så meget i bil, og jeg ikke følte at jeg kunne løbe en ekstra tur og tage et ekstra træningspas, fordi jeg var bange for konsekvenserne, blev det trættende. Det fjernede motivationen, så jeg ikke synes, at det var sjovt mere, siger han til TV 2 SPORT.

Det er endnu ikke officielt meldt ud, hvor Mogensen skal spille i næste sæson.

Det er ingen hemmelighed, at holdet og jeg ikke har leveret på det sportslige niveau, som vi havde drømt

Thomas Mogensen

'Havde store forventninger'

Han skiftede til Skjern Håndbold i sommeren 2018, efter at vestjyderne havde vundet DM-guld. Planen var, at Mogensen også skulle blive dansk mester, men i sine to sæsoner hos Skjern, er Aalborg Håndbold løbet med guldet.

- Det er ingen hemmelighed, at holdet og jeg personligt ikke har leveret på det sportslige niveau, som vi havde drømt om gennem de sidste to år.

- Der er ikke nogen, som er mere skuffet end mig selv. Vi havde store forventninger på den hjemlige og internationale scene, men det er bare facts, at de forventninger aldrig rigtig blev indfriet, siger Thomas Mogensen.

Thomas Mogensen indledte håndboldkarrieren i Odder, og før han i 2007 rykkede til Flensburg-Handewitt i 11 sæsoner, nåede han også at repræsentere Viborg og GOG.

I 2012 blev han europamester med Danmark.