Håndbold

Casper U. fejrer mesterskabet med hjemmetræning

Den danske landsholdsspiller er netop blevet spansk mester med Barcelona, som dermed gik ubesejret gennem sæsonen, der blev afsluttet tidligere på grund af coronapandemien. Antonio Bronic / Ritzau Scanpix

Casper U. Mortensen får ikke fejret mesterskabet, før han arbejder videre mod næste sæson.

Der bliver ingen champagne, sang og fest for Casper U. Mortensen, Lasse Andersson og resten af Barcelona-holdet, selvom de er blevet kåret som spanske mestre. Men selvom det er under helt andre omstændigheder end normalt, er der stadig plads til et smil på læben.

- Det er sjovest, hvis man spiller sæsonen færdig, som man plejer og vinder det på den vis. Men et mesterskab er altid et mesterskab, det er jo altid sjovt, siger Lasse Andersson til TV 2 SPORT, der måtte nøjes med en virtuel lykønskning mellem spillerne.

Det var Lasse Anderssons sidste sæson for Barcelona. I næste sæson tørner han ud for Füchse Berlin.

Hans holdkammerat og landsmand Casper U. Mortesen så også helst sæsonen færdigspillet, men synes beslutningen om mesterskabet er korrekt.

- Når der skal kåres en mester nu, så synes jeg også, det er fortjent, at det er os, i og med vi er ubesejret i sæsonen. Vi har vundet endnu en titel i den her sæson og har gjort rent bord på den front, siger Casper U. Mortensen til TV 2 SPORT.

Beslutningen om at afslutte sæsonen, kom heller ikke som nogen overraskelse.

- Der er trods alt nogle ting, der er vigtigere lige nu, når der er så mange mennesker, der mister livet. Heldigvis går det den rigtige vej, også hernede i Spanien, siger Casper U. Mortensen.

Casper U. Mortensen skiftede i 2018 til FC Barcelona fra tyske TSV Hannover-Burgdorf.

Hjemmelavet træningslokale i stuen

På grund af coronapandemien kan Barcelona-spillerne ikke mødes til en normal mesterskabsfejring. I stedet fejrer Casper U. Mortensen mesterskabet med en vægtstang i hånden.

Men uden adgang til normale træningsfaciliteter har Casper U. Mortensen taget sagen i egen hånd og forvandlet stuen til et fitnessrum.

- Da det gik op for os, at der kunne gå lang tid, før vi skulle mødes igen, spurgte jeg min fysiske træner, om jeg måtte få lov til at få nogle ting med hjem fra styrkerummet. Det gav han mig heldigvis lov til, så jeg fyldte bilen på vej hjem fra træning.

Men en fyldt bil var ikke nok for den 30-årige landsholdsspiller. Han har handlet flittigt ind på nettet for at fuldende træningslokalet.

Et af Casper U. Mortensens indkøb til sit hjemmelavede styrketræningslokale, som nu fylder det meste af stuen.

- Jeg har blandt andet købt en vægtstang, vægtskiver og en cykel, fortæller Casper U. Mortensen, der er klar til at knokle frem mod næste sæson.

- Jeg er sulten som aldrig før efter at give den gas og spille håndbold igen, og vinde alle de titler, jeg stiller op i. Så jeg render rundt med et stort smil på læben, siger Casper U. Mortensen.

Kort comeback

Efter 13 måneder på skadelisten kunne Casper U. Mortesen endelig gøre comeback tilbage i februar. Og selvom det ikke var mange kampe det blev til, inden coronapandemien satte en stopper for alt sport, er landsholdspilleren glad for at være tilbage i form.

- Personligt har jeg selvfølgelig kæmpe optur over, at jeg er tilbage og nåede at få comeback. Min krop har det fantastisk.

Nu går han på ferie, men det bliver ikke ved poolen med en drink i hånden.

- Jeg har det ikke så godt med at ligge stille, så de næste tre-fire måneder kommer jeg til at holde mig i gang, og alt efter hvordan programmet passer, så ligger jeg bare et lag mere fysisk på, så jeg står endnu stærkere, når vi engang starter op igen, siger Casper U. Mortensen.