Håndbold

Ny beslutning i nedrykningssag kan kun gå for langsomt, mener Aalborg

EH Aalborg lever i håbet om at forblive i den bedste række, efter at nedrykningsafgørelse er kendt ugyldig. Det samme gør Nordsjælland Håndbold.

Spørgsmålet om nedrykning fra de bedste håndboldrækker lever videre, efter at Håndboldens Appelinstans tirsdag har erklæret den oprindelige afgørelse ugyldig. Afgørelsen skal nu træffes af Dansk Håndbold Forbunds Repræsentantskab.

Efter det bratte stop for håndboldsæsonen blev EH Aalborgs kvinder og Nordsjælland Håndbolds mænd nedrykningsdømt fra håndboldligaerne, selv om turneringerne ikke var spillet færdig.

Det har klubberne klaget over, og nu er appelinstansen kommet frem til, at beslutningen er ugyldig.

- Vi er naturligvis utrolig glade for, at appelinstansen vurderer, at vi kunne appellere afgørelsen, siger Henrik Skals, direktør i EH Aalborg.

Men tidsfristen på tre uger er han uforstående over for.

- Vi har et helt nyt hold, så det er særligt belastende for os, at det tager så lang tid. Så det kan kun gå for langsomt, og det er sådan set uanset hvilken afgørelse, der bliver truffet. Så jeg vil meget stærkt appellere til, at det bliver afgjort så hurtigt som muligt. Og det må kunne afgøres hurtigere end tre uger, det kan jeg simpelthen ikke forstå.

Nordsjælland har ambivalent følelse

I herrernes liga var Nordsjælland Håndbold ligeledes dømt til nedrykning. Men også de kan i første omgang ånde lettet op.

- Det er med en lidt ambivalent følelse, fordi jeg er glad for, at vi har vundet appellen, men vi venter jo også i spænding på, hvad den nye beslutning så bliver, siger Jørn Blom Hansen, der er sportschef i Nordsjælland, til TV 2 SPORT.

Lyn-analyse

Det kommer bag på mig, at den her beslutning ikke må træffes. For jeg går da ud fra, at de (DHF, red.) havde styr på, at de kunne træffe den slags beslutninger. Jeg ved godt, at det her er en førstegangssituation, men man har jo lyst til at rive lidt hår ud af hovedbunden på sig selv.

 

Jeg kan ikke forstå, at det ikke skal være Udvalget for Professionel Håndbold, der træffer den nye beslutning. I min optik er det jo derfor, at man i sin tid lavede det. Det var lige præcis for at de skulle tage sig af de professionelle forhold. Der er forskel på at drive en breddeklub og en professionel klub.

Formanden for udvalget for professionel håndbold, Per Bertelsen, siger til DHF's hjemmeside, at "udvalget noterer sig dog samtidig, at det alene er formalia og ikke beslutningens indhold, der er underkendt." Og den formulering er Jørn Blom Hansen ikke glad for.

- Jeg tolker det jo desværre sådan, at man i udvalget vil forsøge at finde et andet grundlag at træffe den samme beslutning på. Det er ærgerligt, sagde han umiddelbart inden nyheden om, at DHF's repræsentantskab skal tage den nye beslutning.

- Vi er fortalere for, at man udvider ligaen, som det har været tilfældet i mange andre ligaer. Der må kunne findes plads til to ekstra kampe for hvert hold, siger Jørn Blom Hansen.

Tre klubber appellerede

Sammen med Odder Håndbold fra den næstbedste herrerække havde EH Aalborg og Nordsjælland Håndbold appelleret skrivebordsafgørelsen til Håndboldens Appelinstans.

Appelinstansen slår fast, at Udvalget for Professionel Håndbold ikke havde hjemmel til at træffe afgørelsen.

- Den af Udvalget for Professionel Håndbold den 7. april 2020 trufne afgørelse er ugyldig og ophæves hermed, skriver appelinstansen i sin kendelse.

Kendelsen forholder sig ikke til spørgsmålet om nedrykning eller andre sportslige afgørelser.