Håndbold

Ribe-Esbjerg-spillere hjælper klubben og de frivillige økonomisk

Miha Zvizej kan være en hård hund på banen, men uden for er han til at tale med. Han og resten af spillerne hjælper nu klubben i en svær situation. TV 2 SPORT

Ribe-Esbjerg havde egentlig skåret de frivilliges mad i forbindelse med kampene væk, men så kom spillerne til undsætning.

Krisen kradser i Ribe-Esbjerg.

I håbet om at overleve økonomisk er håndboldklubben tvunget til at spare, hvor de kan. Det er også gået ud over de frivilliges mad, når kampene bliver afviklet, som de nu selv må betale.

Men sådan bliver det faktisk ikke alligevel. Spillerne i Ribe-Esbjerg er nemlig kommet til undsætning. Med beløbet fra deres bødekasse kan maden til de frivillige finansieres.

- Da klubben uventet fik en pose penge af spillerne, var vi ikke i tvivl om, at de skulle gå til maden til de frivillige, som helt klart var noget af det sværeste at skære væk.

- Det betyder, at spillerne reelt set betaler de frivilliges mad i den kommende sæson, siger bestyrelsesmedlem Johnny Nim til klubbens hjemmeside.

Og spillerne er glade for løsningen. For dem har klubbens frivillige nemlig stor betydning.

- De fortjener i den grad mad efter kampene, efter at have knoklet for vores skyld. De er altid utrolig søde og hjælpsomme, og kan vi bidrage til at hjælpe den vej rundt, så gør vi meget gerne det, siger Kasper Kvist.

I GOG-spillernes fodspor

Men de positive historier stopper ikke her. Også GOG-spillerne har nemlig valgt at støtte sin klub.

Mandag eftermiddag kom det således frem, at de har valgt at donere to tredjedele af bødekassens værdi til GOG-støttepakker. Resten går til talentudviklingen i klubben.

Mens Ribe-Esbjerg ikke oplyser beløbets størrelse, var der ifølge GOG-anfører Lasse Kronborg tale om 'et pænt femcifret beløb'.

Begge klubber er hårdt ramt økonomisk, fordi det blev besluttet at afslutte håndboldsæsonen før tid på grund af coronakrisen. Dermed går de blandt andet glip af billetindtægter.

Flere af klubberne har også givet udtryk for, at det er svært at lave sponsoraftaler, når de ikke har en plan for, hvornår de kan spille håndbold igen.