Håndbold

Spansk håndboldliga lukket ned – Barcelona kåret til mestre

Xavi Pascual har guidet sine spillere i en timeout for sidste gang i denne sæson. Ntb Scanpix / Ritzau Scanpix

FC Barcelonas håndboldhold er blevet kåret til spanske mestre, efter at Liga Asobal officielt er blevet lukket ned.

Lasse Andersson, Casper U. Mortensen, Kevin Møller og resten af Barcelona-spillerne kan nu pakke håndboldskoene og harpiksen væk for denne sæson.

Mandag aften blev det nemlig officielt, at den bedste spanske håndboldrække hos herrerne, Liga Asobal, er blevet lukket ned som følge af coronakrisen.

Det betyder, at det catalanske storhold er blevet kåret til mestre, imens Ademar Leon og La Rioja sluttede på anden- og tredjepladsen.

- Det er en temmelig mærkelig situation i alle sportsgrene og i samfundet. Vi kan ikke gøre meget mere. Vi har gjort vores job, og beslutningen er ude af vores hænder, siger træner Xavi Pascual til klubbens hjemmeside.

- Vi ville have ønsket, at vi kunne have spillet færdig, og at resultaterne kunne afspejle det, der skete på banen. Holdet spillede godt hele sæsonen, men den måtte afkortes, da der er vigtigere ting end sporten, og det er vi nødt til alle sammen at forstå.

Barcelona havde ikke tabt én eneste kamp, da sæsonen blev afsluttet. Dermed havde de maksimumpoint efter 19 kampe, hvilket var 38.

Rioja misser europæisk plads trods tredjeplads

La Rioja-holdet skal dog ikke spille europæiske håndbold i næste sæson, selvom de indtager en plads, da sæsonen blev afsluttet, der ellers giver adgang til det.

EHF Cup-pladserne går nemlig til Benidorm, der blev nummer to i Copa del Rey, og til Ademar Leon og Bidasoa Irun, der var på anden- og tredjepladsen efter første del af sæsonen. Det er den stilling, man har valgt at fordele de europæiske pladser efter.

Selvom Huesca og Morrazo Cangas indtager henholdsvis 15.- og 16.-pladsen i Liga Asobal, betyder det ikke, at de rykker ned.

Det spanske håndboldforbund udvider nemlig ligaen, og det betyder, at Cisne og Villa de Arande er nye hold fra 2020/2021-sæsonen. Dermed er der nu 18 hold i den bedste spanske række.

10. mesterskab i streg

Med titlen har Barcelona nu vundet den spanske liga 27 gange, og det er samtidig den tiende gang i træk, at de bliver mestre.

Af spillere og trænere på det nuværende hold har Victor Tomas, Raul Entrerrios, Cedric Sorhaindo og Aitor Arino samt træner Xavi Pascual været med i alle ti sæsoner.

Det er også deres sjette titel i sæsonen, efter at de vandt Super Cup i Catalonien, Super Globe, den spanske Super Cup, Asobal Cup samt Kings Cup.

Den spanske kvindeliga er også blevet afsluttet. Her er Super Amara Bera Bera blevet kåret til mestre foran Elche Mustang-holdet.