Håndbold

Dansk topdommer blev ’rigtig ked af det’, da hans makker ville stoppe samarbejdet

Mads Hansen og Martin Gjeding har dømt håndboldkampe sammen i 24 år.  TV 2 SPORT

Det kom som en overraskelse for Martin Gjeding, da Mads Hansen – den anden halvdel af dommerduoen - gav ham beskeden.

24 års makkerskab er nu slut for topdommerparret, Mads Hansen og Martin Gjeding.

Det sker efter, at Mads Hansen vil prøve noget nyt og har derfor valgt at gå egne veje.

- Vi har begge været bevidste om, at det sluttede på et tidspunkt, og det blev så nu, siger Mads Hansen til TV 2 SPORT.

Helt så afklaret lød den anden halvdel af den danske dommerduo dog ikke.

- Jeg havde egentlig håbet på, at når den her dag skulle komme, så skulle det være os begge to, der stoppede på samme tidspunkt, men det blev det så ikke, siger Martin Gjeding til TV 2 SPORT.

For ham kom meldingen som lidt af en overraskelse.

- Jeg blev rigtig ked af det, men nu har jeg valgt at se fremad mod nye udfordringer og glæder ved håndbolden.

Et livslangt venskab

Med både EM- og VM-finaler samt deltagelse ved de olympiske lege, er det et imponerende cv, dommerparret kan se tilbage på.

Og selvom samarbejdet slutter her, efterlader de mange håndboldoplevelser et stort venskab.

- Det har jo været og er et livslangt venskab. Det er jo næsten 25 år, vi har dømt sammen, så selvfølgelig er det noget, der betyder mere end bare håndbold for os begge to, siger Mads Hansen.

- Jeg smider ikke 24 år ud på gaden, det kan jeg ikke. Vi kommer jo ikke til at ses tre-fire gange om ugen, men vi vil altid have et stort venskab. De ting, vi har oplevet sammen med blandt andet sygdom og vores fælles op- og nedture, det kan man ikke bare sætte en streg over, siger Martin Gjeding.

Hvad fremtiden bringer for de to håndbolddommere er på nuværende tidspunkt uklart, men når fløjterne en dag er lagt på hylden, håber Mads Hansen på et nyt og anderledes samarbejde mellem de to.

- Jeg tror bestemt, at vi også i fremtiden kommer til at have noget med hinanden at gøre. Og jeg har da også en forventning om, at den dag, hvor både Martin og jeg er stoppet med at dømme, kunne jeg forestille mig, at vi sammen kommer til at lave noget, der har med dommerudvikling og det at arbejde med dommere at gøre, siger Hansen.

Parret har blandt andet dømt VM-finalen i 2017 for herrer, EM-finalen i 2016 for herrer samt Champions League-finaler i 2014 og 2012 for henholdsvis herrer og damer.

TV 2 SPORT var tæt på, da Mads Hansen og Martin Gjeding dømte mellemrundekampen mellem Portugal og Slovenien. Video: TV 2 SPORT