Håndbold

Svensk profil stopper karrieren igen - skal studere i Hongkong

De færreste atleter har prøvet at stoppe karrieren to gange, men Kim Ekdahl Du Rietz er nu en af dem.

Først sagde han som bare 27-årig stop i 2017, og nu gør han det igen.

Kim Ekdahl Du Rietz er færdig med håndbold for anden gang i sit bare 30-årige liv. Egentlig gjorde han comeback på landsholdet for at få muligheden for at spille OL i 2020, men så blev det udskudt.

Da den franske liga og Champions League siden blev afsluttet før tid, tog PSG-spilleren beslutningen.

- Det var sværere at tage beslutningen denne gang. Sidste gang så jeg ingen anden udvej for mig. Denne gang ved jeg, at jeg virkelig vil savne håndbolden, siger han til Aftonbladet og fortsætter:

- Noget i mig har lyst til at fortsætte. Så der er mere tale om et tilvalg af noget andet end et fravalg af håndbold. Det er ikke helt uden sorg og eftertanke, at jeg tog denne beslutning.

I stedet flytter venstrebacken efter planen til Hongkong for at studere i fire år. Her er det særligt ambitionen om at lære et nyt sprog, der trækker.

Fejrede OL-udskydelse med champagne

Selvom der var tale om en svær beslutning for Kim Ekdahl Du Rietz, valgte han alligevel at fejre det, da beslutningen, om at OL var udskudt, kom.

Og det skete på en hel speciel måde.

- Da jeg fik beskeden om, at der ikke var noget OL i år (2020 red.), kom jeg ud af en butik, og der lå en vinhandler fem meter foran. Så gik jeg lige derind og købte to flasker champagne, siger han.

Derefter gik turen til slagteren på hjørnet, og så kunne den svenske profil markere, at en flot karriere havde nået sin ende i selskab med en kammerat.

Han nåede, foruden Paris Saint-Germain, blandt andet at repræsentere Rhein-Neckar Löwen i sin aktive karriere, som også bød på 86 landskampe.

Eventyret i Hongkong starter efter planen i September.