GO'

Rørt dommer kan intet huske fra løbetur efter ’skilsmisse’

Martin Gjeding blev ramt, da Mads Hansen meddelte, at han ønskede at stoppe samarbejdet. Han blev så påvirket, at han gik i sort.

24 års tæt samarbejde stoppede brat, da Mads Hansen meddelte sin dommerkollega, at han trængte til forandring.

Martin Gjeding fortalte tirsdag, at ”han blev rigtig ked af det,” da Mads Hansen gav ham beskeden. Men nu genfortæller han episoden, hvor han fik overbragt beskeden af sin mangeårige kollega.

- Vi skulle have været ude og træne på nogle trapper bagved Vejle Sygehus. Det kom vi så aldrig, og vi stod der og snakkede i 15-20 minutter, og så kørte jeg hjem. Jeg var rastløs, og jeg tog ud for at løbe en tur på 9,5 kilometer. Jeg kan ikke huske noget fra løbeturen, forklarer Martin Gjeding i Go’ Morgen Danmark.

- Jeg blev nødt til at gå ind på mit løbeur for at se, hvor jeg egentlig havde været henne. Jeg kan ikke bare huske nogle steder, jeg var, så der var jeg væk.

En emotionel Martin Gjeding fortæller videre, at han lige skulle samle sig selv, inden han kunne komme videre.

- Så gik jeg nogle dage, og så tænkte jeg, at jeg ikke kunne blive ved med at kigge bagud. Jeg blev nødt til at finde nogle nye ting, så jeg kommer videre med mit liv.

- 24 år er lang tid. Vi har tilbragt 70 uger sammen til mesterskabet udover til Champions League, så det betyder rigtig meget for os.

Jeg vidste godt, at en del af pakken ville være Martin og en forfærdelig masse håndbold

Marianne Hansen, Mads Hansens kone

Mads Hansens kone har været tredje hjul

Mads Hansen har overvejet beslutningen i lang tid, og han beskriver den som ”både ekstrem svær og meget let.”

- Da vi nåede til den erkendelse, at de store kampe ikke længere var i spil, var det derfor en ret let beslutning at træffe, siger Mads Hansen.

- Men den var samtidig også ekstremt svær, da det jo var tæt på et sølvbryllup, og Martin og jeg har brugt mere end halvdelen af vores liv på at rejse. Derfor var det også en nat, inden jeg overdrog beskeden til Martin, der var meget, meget svær.

Det er måske lidt svært at sætte sig ind i, hvor lang tid dommerparret har arbejdet sammen, og dermed hvor meget Hansen og Gjeding betyder for hinanden.

Men Mads Hansens kone, Marianne, sætter det lidt i perspektiv.

- Jeg har været et vaskeægte tredje hjul, men det forholder sig sådan, at da jeg mødte Mads for mange år tilbage, var han faktisk lige blevet "gift" med Martin. De var lige startet i ligaen og havde den her lange fine karriere foran sig, siger hun i Go' Morgen Danmark.

- Så jeg vidste godt, at en del af pakken ville være Martin og en forfærdelig masse håndbold. Det har selvfølgelig givet nogle små bump på vejen, og det har givet nogle priser, der måtte betales. Men jeg er glad for, at det er i dag er ægteskabet med mig, der holdt, og ikke omvendt.

Parret har blandt andet dømt VM-finalen i 2017 for herrer, EM-finalen i 2016 for herrer samt Champions League-finaler i 2014 og 2012 for henholdsvis herrer og damer.

TV 2 SPORT var tæt på, da Mads Hansen og Martin Gjeding dømte mellemrundekampen mellem Portugal og Slovenien. Video: TV 2 SPORT