Håndbold

Norsk landshold vil tæve deres konkurrenter med ren råstyrke – DHF er helt rolige

Da corona lukkede verden ned, tog håndboldlandstræneren Christian Berge et valg, han håber, kan sikre norsk guld.

Med udsigt til både VM, OL og EM på den anden side af corona-pausen, satte den norske håndboldlandstræner, Christian Berge sig for, at få landsholdsspillerne på guldkurs.

Derfor arrangerede han ’Camp Corona’, der igennem perioden har haft fokus på styrketræning og motivation.

- Vi så dette som en mulighed for at indhente en margin, siger Christian Berge til norske VG og fortsætter:

- Vi har sagt, at vi vil være de bedste til et mesterskab, og så er det her nødvendigt.

Jagten på guldet

Guldet er udeblevet de seneste par år, hvor de norske håndboldherrer har vundet sølv ved VM i 2017, sølv ved VM i 2019 og senest blev det til bronze ved EM i år.

Og hvis Norge skal vinde guld ved et af de kommende mesterskaber, så er landstræneren sikker på, at styrketræning er et godt skridt på vejen.

Derfor har han i samarbejde med landsholdets fysiske træner, Ole Martin Viken, lagt en plan for en organiseret styrketræning for landsholdsspillerne.

- Jeg ved ikke, hvad andre nationer gør, om de sidder i sofaen eller lignende. Men vi vil være den bedst trænede nation i verden, når dette er forbi, siger Ole Martin Viken.

Spillerne har selv investeret i træningsudstyr

Flere af de norske landsholdsspillere har været hjemsendt fra deres klubber i perioden, og derfor oprettede et par af spillerne deres eget træningsrum i Oslo, hvor de kunne presse hinanden.

Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Sander Ørerjordet, Kristian Sæverås og Torbjørn Bergerud er nogle af de spillere, der har trænet sammen ved Olympiatoppen i Oslo.

- Drengene har trænet godt. Der var godt nok en udfordring i starten, fordi holdet måtte skabe sit eget træningsrum i kælderen, og alt udstyr var udsolgt. Men alle spillerne investerede et par kroner i at lave et motionsrum hjemme, siger Christian Berge.

Ikke nødvendigt med en 'Camp Corona' i Danmark

De danske håndboldspillere er i samme situation som de norske.

Corona-pandemien har hjemsendt flere spillere, og når verden igen åbner op, venter der tre store håndboldmesterskaber forude.

Og når Nikolaj Jacobsen og Henrik Kronborg ikke har indkaldt de danske landsholdsspillere til en ’Camp Corona’, er det fordi, at der i Danmark allerede er en række tilbud til spillerne.

- Vi er så heldige, at vi gennem Team Danmark også har mulighed for at hjælpe atleterne med fysisk træning. Uanset om de spiller i (red.) Danmark, Tyskland, Frankrig, Ungarn eller hvor end dette måtte være, siger Morten Henriksen, sportschef Dansk Håndbold Forbund til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det er der nogen, der har benyttet sig af, men det er flere på damesiden end på herresiden.

Selvom Christian Berge ser perioden som en mulighed for at indhente den øvrige verdenstop i herrehåndbold, tror Morten Henriksen ikke, at landenes udgangspunkter er så forskellige.

- Jeg er sikker på, at Nikolaj og Henrik har fuldstændig styr på spillerne. Vi har i hvert fald brugt tid på at tale om, at spillerne har de bedste forudsætninger for at komme bedst muligt igennem den her situation. Så jeg anser egentlig, at vi alle sammen står nogenlunde samme sted, når tingene åbner op igen i håndbold.

Hvis alt går efter planen, er det næste mesterskab, Danmark og Norge skal kæmpe om, VM i Egypten, der starter den 14. januar 2021.