Håndbold

Tidligere norsk landsholdsanfører gør comeback

Stregspilleren Marit Malm Frafjord er igen at finde på det norske landshold efter tre års fravær.

OL-guld i 2008. OL-guld i 2012. Og OL-bronze i 2016.

Nu vil den norske håndboldveteran Marit Malm Frafjord igen være med til at kæmpe om olympiske medaljer med landsholdet.

Og derfor gør Team Esbjerg-spilleren comeback frem mod næste års OL.

OL i 2012 er måske det sjoveste mesterskab, jeg har været med til

Marit Malm Frafjord

- Det er bare blev sjovt at spille håndbold igen. Jeg snakkede lidt med Thorir (Hergeirsson, norsk landstræner red.) tidligere i år. Esbjerg har også gjort det godt. Hvis de tror, jeg har noget at bidrage med, er jeg villig til det. Der er hård konkurrence på min position, siger Marit Malm Frafjord til NTB ifølge TV 2 Norge.

Og det bliver nok mest i det defensive, hun kommer til at bidrage, mener hun.

Noget af det, der også trækker i den 34-årige stregspiller, er oplevelserne, hun har fået med sig fra tidligere mesterskaber.

- OL i 2012 er måske det sjoveste mesterskab, jeg har været med til. Efter vi havde kæmpet i starten formåede vi at vende det til vores fordel. Det vil være dejligt at opleve noget lignende igen.

Landstræneren hilser Frafjord velkommen

Og et comeback fra den tidligere norske anfører er noget, landstræneren, Thorir Hergeirsson, ser frem til.

- Det er meget glædeligt. Marit har fået lyst til at slås om en plads på landsholdet igen. Hun har fået lysten tilbage, siger han og tilføjer:

- Jeg tror også at med den satsning, hun oplever i Esbjerg, der vil landsholdet være godt for hende.

Ikke det første comeback

Frafjord stoppede klubkarrieren tilbage i 2018 - et år efter landsholdskarrieren sluttede. Dengang spillede hun for den rumænske klub CSM Bucuresti. Men det var ikke længe, hun kunne kalde sig håndboldpensionist.

For allerede få måneder senere skrev hun under med Team Esbjerg - hvor hun i dag har kontrakt frem til juni 2021. Og med dem er hun i denne sæson nået til Champions League-slutspillet.

Inden landsholdsstoppet kunne hun skrive dobbelt olympisk mester, verdensmester og fireboddelt europamester på sit imponerende CV.

Om det bliver til mere af det ypperste i landsholdsregi, må vi vente med at finde ud af. Først skal Norge lige kvalificere sig til OL.