Håndbold

Danske klubber sagde nej til europæisk håndbold - nu skal tre nye overveje tilbuddet

Randers HK har allerede takket nej til tilbuddet, fortæller klubbens formand, Henrik Schaar.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Silkeborg-Voel og København Håndbold takkede onsdag nej til EHL-pladser. Nu har andre klubber fået tilbuddet om europæisk håndbold.

En fjerde- og femteplads i HTH Ligaen betyder mulig deltagelse i European Handball League - også kaldet EHF Cuppen.

Men Silkeborg-Voel og København Håndbold har takket nej til muligheden for europæisk håndbold, da de ikke kunne få det til at hænge sammen økonomisk.

Nu er Aarhus United, Randers HK og Nykøbing-Falster Håndbold, der endte på placeringerne lige under Silkeborg-Voel og København Håndbold, blevet bedt om at overveje deltagelse. Det fortæller Frank Smith, turneringsansvarlig i Dansk Håndbold Forbund.

- De har fået opringningen i dag. Derfor skal de lige have en mulighed for at træffe en vurdering omkring økonomien og så videre, siger Frank Smith til TV 2 SPORT.

- Så det skal de lige have tid til at gøre i ro og fred, men i morgen (torsdag, red.) skal vi melde ind til EHF, hvem vi gerne vil stille med.

Det skal være på et grundlag, hvor klubberne kan være med

Frank Smith, turneringsansvarlig i Dansk Håndbold Forbund

Randers takker nej

Formand for Randers HK, Henrik Schaar, fortæller til TV 2 SPORT, at klubben har valgt at takke nej til tilbuddet om EHL-pladsen af samme grunde som Silkeborg-Voel og København Håndbold.

- Set i betragtning af den tur, vi har været igennem i den her sæson, så må vi jo sige, det ikke er økonomisk ansvarligt at kaste os ud i et europæisk eventyr. Havde der været økonomi i det, eller havde vi kunne få det til at løbe rundt, så havde det været noget andet, siger Henrik Schaar.

Rent sportsligt havde det ellers været attraktivt for Randers HK.

- Sportsligt er det meget ærgerligt, men økonomisk kan jeg simpelthen ikke forsvare det, siger Henrik Schaar.

Randers HK havde på grund af deres placering førsteret, men tilbuddet vil nu gå videre til Nykøbing-Falster.

Har forståelse med klubberne

Frank Smith understreger, at de til enhver tid vil respektere et nej på grund af den økonomiske situation.

- Hvis vi ikke gør det, så risikerer vi jo, at de går konkurs på et senere tidspunkt, og det er vi jo bestemt ikke interesseret i. Vi er interesseret i, at klubberne træffer de økonomisk fornuftige beslutninger, der er holdbare. Det er nummer ét. Men vi vil selvfølgelig gerne være rigtig godt repræsenteret i Europa, det skal der ikke være tvivl om. Men det skal være på et grundlag, hvor klubberne kan være med, siger Frank Smith.

Bestyrelsesformand i Aarhus United, Mads Winther, bekræfter, at de har fået tilbuddet, men ønsker ikke at kommentere yderligere. De er lige nu i fuld gang med at drøfte det, inden de torsdag skal give et svar.

Det er ikke lykkedes TV 2 SPORT at komme i kontakt med Nykøbing-Falster.

Hænger økonomisk ikke sammen

Det er økonomien og ændrede krav fra EHF, der har gjort, at Silkeborg-Voel og København Håndbold har takket ned.

Og det ærgrer København Håndbolds ejer.

- Det er med blødende sportshjerte, at vi gør det, men som ansvarlig ledelse er vi nødt til at træffe den rigtige beslutning for København Håndbold, siger klubejer Kim Mikkelsen til klubbens hjemmeside.

- EHF har overtaget mange af de kommercielle rettigheder til turneringen, så vi kun råder over meget få eksponeringspladser til at skabe indtægt, uddyber han.