Håndbold

To danske klubber takker nej til europæisk håndbold

Hverken København Håndbold eller Silkeborg-Voel kommer til at spille europæiske håndbold i næste sæson, da det økonomisk ikke kan hænge sammen.

Coronapandemien har gjort, at det er svært at spå om fremtiden - både i håndbold-Danmark samt internationalt.

Denne uvished betyder, at de danske klubber Silkeborg-Voel og København Håndbold ikke kommer til at spille europæiske kampe i næste sæson. Den økonomiske usikkerhed er simpelthen for stor.

Det hænger økonomisk slet ikke sammen

Kim Mikkelsen, ejer af København Håndbold

I Silkeborg-Voels tilfælde har de sagt nej til at søge om et wildcard i European Handball League - også kaldet EHF Cuppen - som en femteplads i ligaen giver. København Håndbold har sagt nej til en plads i turneringen, som en fjerdeplads i den danske liga giver dem adgang til.

- Som sportsmand synes jeg jo, at vi skal være med, og vi har også lavet et seriøst stykke arbejde for at se, hvordan vi ville kunne finansiere det. Men den ansvarlige beslutning er at sige nej, da enderne skal kunne nå sammen, og det kan de ikke med de udgifter, deltagelsen medfører, samt de ekstra krav til rammerne, der er rejst fra EHF, siger Mikael Bak, direktør i Silkeborg-Voel, til klubbens Facebookside.

Kim Mikkelsen, der ejer København Håndbold, ærgrer sig ligeledes over, at de har måtte takke nej.

- Det er med blødende sportshjerte, at vi gør det, men som ansvarlig ledelse er vi nødt til at træffe den rigtige beslutning for København Håndbold, siger han til klubbens hjemmeside.

- EHF har overtaget mange af de kommercielle rettigheder til turneringen, så vi kun råder over meget få eksponeringspladser til at skabe indtægt, og samtidigt er der kommet krav til LED-bander bag mål, blåt gulv i gruppespillet samt livestreamingsproduktioner med tre kameraer. Det hænger økonomisk slet ikke sammen - specielt ikke i disse covid-19-tider.

Begge klubber vil nu fokusere på at komme langt i de to nationale turneringer i næste sæson.

Aarhus United, Randers HK og Nykøbing-Falster Håndbold, der endte på placeringerne lige under Silkeborg-Voel og København Håndbold, blevet bedt om at overveje deltagelse. Det fortæller Frank Smith, turneringsansvarlig i Dansk Håndbold Forbund.