Håndbold

Svensk håndboldikon forlader klubben, hvor han har været i 29 år

Magnus Wislander har været i svenske Redbergslid i 29 år. Nu forlader assistenttræneren klubben efter uenigheder med cheftræneren.

Den svenske håndboldlegende Magnus Wislander har tilbragt det meste af sin karriere i Redbergslid IK, der spiller i herrernes bedste håndboldrække i Sverige.

Han begyndte sin karriere i klubben, spillede herefter 12 år i Kiel, og vendte derefter hjem til RIK, hvor han spillede sine sidste tre sæsoner. Siden sit karrierestop har han været træner i klubben. Men det lange samarbejde slutter nu, skriver RIK på deres hjemmeside.

- Magnus er klart den mest strålende stjerne, klubben nogensinde har haft og sandsynligvis vil have. Og det er i ret god konkurrence med andre store stjerner gennem årene. Redbergslids IK vil være evigt taknemmelig for, hvad Magnus har gjort for klubben, skriver RIK blandt andet i deres pressemeddelelse.

Uenigheder med cheftræneren

Klublegenden Wislander stopper som assistenttræner i klubben, fordi han og cheftræneren, Jasmin Zuta, er for langt fra hinanden i deres måde at tænke håndbold på.

- Du kan ikke arbejde som en assistenttræner, medmindre du har de samme ideer og filosofi som cheftræneren, siger han til svenske SVT.

- Der er meget forskel i kampforberedelse, træningsmetoder, læringsmetoder og lignende. Det adskiller sig meget, og det er ret hårdt, når du er vant til at udtrykke dine meninger, siger Wislander.

Magnus Wislander har haft en flot karriere for det svenske landshold, hvor han spillede fra 1985 til 2002.

Vanskelig beslutning

Wislander forsikrer, at der ikke er nogen hard feelings, men anerkender, at det har været et frustrerende år.

- Det viste sig lige fra starten, men jeg har accepteret det og prøvet at gøre mit bedste. Jeg elsker at være med til at træne holdet. Men jeg har været lidt frustreret - måske ikke hver dag, men tit. Når du går hjem, er det ikke sjovt. Og jeg gør det, fordi jeg synes, det er sjovt, siger han.

Beslutningen har alligevel ikke været let for den mangeårige træner, som også fortæller, at det var en vanskelig beslutning.

Åben for ny klub

Selvom Wislander har været tilknyttet klubben i adskillige år, er han åben over for at træne en anden klub.

- Jeg er ikke færdig med håndbolden, siger han.

I sin aktive karriere spillede Wislander over 380 kampe for det svenske landshold og scorede over 1000 mål. Han blev af det internationale håndboldforbund, IHF, kåret som det tyvende århundredes bedste spiller og har vundet VM-guld med Sverige to gange og EM-guld fire gange.