Håndbold

Dansker ellevild efter tilgang af fransk stjerne: - Det er jo et kæmpe navn

Luc Abalo skifter til sommer fra Paris Saint Germain til norske Elverum, der har vundet det norske mesterskab de seneste tre år.  Franck Fife / Scanpix Denmark

I norske Elverum skal verdensstjernen Luc Abalo spille på hold med flere danske spillere, der glæder sig over det store skifte.

I løbet af 15 år på det franske landshold har verdensstjernen Luc Abalo kunne hænge intet mindre end 12 tunge medaljer om halsen – heraf otte af den fineste karat.

Cv’et er spækket med titler fra OL, VM og EM samt flere franske mesterskaber med storklubben Paris Saint-German. Men fra næste sæson kan den 35-årige håndboldstjerne også tilføje Elverum til listen over oplevelser, når han skifter fransk håndbold ud med norsk.

At en norsk håndboldklub henter sådan en spiller, er uden for min fatteevne

Ole Erevik

I Elverum bliver Abalo holdkammerat med flere danske spillere. En af dem er forsvarsspecialisten Rasmus Boysen, og han ser frem til at spille sammen med den franske stjerne.

- Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det er jo et kæmpe stort navn i håndboldverden med et hav af meritter på sit flotte cv, og det er en rigtig stor ting for en klub som Elverum. Det er formentlig den største signing, der nogensinde er lavet i norsk herrehåndbold, siger Rasmus Boysen til TV 2 SPORT.

Et historisk skifte

Luc Abalos skifte til Elverum har siden torsdag skabt store overskrifter i Norge, hvor der er bred enighed om, at det er et historisk stort skifte for norsk håndbold.

- Det er vildt og kæmpe stort for os, sagde Elverums sportschef, Nils Kristian Myhre, torsdag til TV 2 Norge og uddyber:

- Det er den største spillerhandel i norsk håndbold nogensinde. Det er jeg sikker på.

Rasmus Boysen og resten af Elverums trup blev da også overraskede, da de fik nyheden.

- Da vi fik det at vide i går aftes (torsdag aften, red.) efter træning, kom det som lidt af en overraskelse for alle. Det var selvfølgelig rigtig fedt. Der gik lige lidt tid, før man kunne forstå, at en klub som Elverum kan hente sådan en spiller.

Den tidligere norske målmand og nu ekspert Ole Erevik har fredag også delt sin begejstring for skiftet på Twitter.

- Efter at have sovet på det i nat: Det er fortsat helt uvirkeligt. At en norsk håndboldklub henter sådan en slags spiller, er uden for min fatteevne. Det er fantastisk for Elverum - både som by og klub, skriver Erevik.

'En seværdig håndboldspiller'

Luc Abalo havde planlagt at stoppe sin imponerende karriere med et brag ved de olympiske lege i Tokyo i år, men på grund af corona-pandemien blev den plan udskudt, og franskmanden stod derfor uden en kontrakt.

Derfor blev skiftet til norsk håndbold en realitet.

Rasmus Boysen er ikke i tvivl om de mange kvaliteter, som franskmanden kan bidrage med i Elverum, men han er dog spændt på at se den tidligere PSG-spiller, når den norske vinter slår til.

- Inden for de 40 gange 20 meter er der ingen tvivl om, at han er en meget seværdig håndboldspiller, som kan rigtig mange ting, og som vi virkelig godt kan bruge på vores hold. Han kan give os noget ’x-Factor’, og vi glæder os til at se mere af ham, siger danskeren og tilføjer:

Den tidligere Ribe-Esbjerg-spiller Rasmus Boysen glæder sig til at blive holdkammerat med Luc Abalo fra næste sæson.

- Men det bliver virkelig spændende at se ham heroppe, når vinteren kommer med minus 30 grader, og Elverum møder Paris. Det er vist ikke helt det samme, siger Boysen.

Elverum har vundet det norske mesterskab de sidste tre år og håber på at få et wildcard til Champions League i næste sæson.