Håndbold

Norsk stjerne skal opereres efter duel med Grigel: - Ser ud som en harmonika

Heidi Løke skal opereres i næsen, som hun brækkede under VM i Japan i december, efter hun var i en duel med Lotte Grigel.

Lotte Grigel forsøgte med et ihærdigt ryk at komme forbi den norske stregspiller Heidi Løke, da Danmark mødte Norge ved VM i Japan i december.

Grigel blev dog lukket af, men kom efterfølgende ved et uheld til at strejfe Løke med sin arm og bolden. Den norske stjerne blev ramt på næsen og efterfølgende undersøgelser viste, at den var brækket.

Kirurgen sagde, at han straks hørte på min stemme, at det var forkert

Heidi Løke

Selvom det nu er næsten et halvt år siden, mærker Heidi Løke stadig til skaden. Faktisk påvirker det hende så meget, at hun skal opereres.

- Der er seks brud i næsen, og næsevæggen er trykket helt ud af stilling. Det ser ud som en harmonika. Kirurgen, som har tjekket næsen, sagde, at billederne af den, sagde mere end tusind ord, siger Heidi Løke til TV 2 Norge.

'Det kan ikke fortsætte sådan'

Løke spillede efterfølgende store dele af mesterskabet med en brækket næse. Efter VM fik hun sat den på plads og var med i Cup-finalen kort inden nytår.

Men siden da har hun haft problemer.

- Jeg havde problemer med at trække vejret under VM, men jeg håbede, at bruddet ville blive på sin plads. Jeg har været i stand til at træne og spille i næsten et halvt år, men jeg kan mærke forskellen fra før og efter. Jeg kan mærke, at mit åndedræt ikke fungerer rigtigt, siger hun til det norske medier.

- Når jeg sover, trækker jeg vejret igennem munden, og sådan kan det ikke fortsætte. Kirurgen sagde, at han straks hørte på min stemme, at det var forkert. Der er ingen passage.

Heidi Løke har meldt fra til den kommende norske landsholdssamling. Operationen skal nemlig ske nu, da OL til sommer er aflyst. Hvis de olympiske lege fandt sted i år, ville hun have ventet.

Norge vandt med 22-19 over Danmark i den kamp, hvor Løke blev skadet. Norge blev nummer fire ved VM, da de tabte kampen om tredjepladsen til Rusland.