Odense er tæt på Champions League-plads

Selvom Odense Håndbold ikke blev danske mestre kan de muligvis stadig få adgang til at spille med på øverste hylde i Champions League.

Store internationale kampe i Odense Idrætshal er noget, de orangeklædte spillere og fans måske kan se frem til fra næste sæson.

For da den danske håndboldsæson blev afblæst tilbage i marts måned, lå Odense Håndbold på en andenplads i dameligaen.

Og det kan nu, udover sølvmedaljer, havde skaffet dem en plads i det fineste europæiske selskab - Champions League.

Hos Odense Håndbold venter de dog med at fejre det.

- Vi mangler endnu den endelige bekræftelse, men jeg er bekendt med, at vi er tæt på Champions League. Det vækker selvfølgelig stor glæde i klubben, men vi har altså ikke armene helt oppe endnu. Det kommer de først, når vi får den endelige bekræftelse, siger Odense-direktør Lars Peter Hermansen til fyens.dk.

Fornem europæisk placering er årsagen

Normalt er det kun vinderne af henholdsvis damernes- og herrernes liga, der får direkte adgang til at spille med om Champions League-trofæet.

Dermed vil de danske pladser i 20/21-sæsonen blive optaget af Aalborg Håndbold for herrerne og Team Esbjerg for damerne, der blev kåret som vindere, da ligaerne blev afsluttet på grund af coronapandemien.

Men ifølge fyens.dk er det den danske damehåndbolds fornemme ranglisteplacering i europæiske sammenhænge, der kan kaste en ekstra plads i Champions League af sig til.

Og på grund af sølvmedaljerne vil den altså gå til Odense Håndbold, så de kan tage et step op til de to jyske klubber og kæmpe med i Champions League.

Hos herrerne ser det stadig ud til, at sølvvinderne fra GOG skal spille med i den nye turnering European Handball League, der erstatter EHF-cuppen.

Sidst Odense Håndbold kunne opleves i Champions League var i 18/19-sæsonen. Her røg de ud i kvartfinalerne til Györ, der senere vandt hele turneringen.