Herning-Ikast snupper overraskende ligatræner fra herreverdenen

Mathias Madsen er færdig som cheftræner i Herning-Ikast og stopper senest i 2021. Måske allerede nu.

Én af Danmarks bedste kvindehåndboldklubber Herning-Ikast får overraskende Kasper Christensen som cheftræner fra sommeren 2021.

Cheftræneren fra SønderjyskEs herrehold har ifølge TV 2 SPORTs oplysninger takket ja til at overtage styringen i den midtjyske klub, når hans kontrakt med SønderjyskE udløber.

Han overtager jobbet fra succestræneren Mathias Madsen, som er på vej ud af klubben senest i 2021, når hans kontrakt udløber. Og måske tidligere end det. Jyllands-Posten erfarede torsdag formiddag, at Mathias Madsen er på vej ud i Herning-Ikast allerede denne sommer. Det har flere kilder også bekræftet for TV 2 SPORT. Mathias Madsen har ifølge kilderne meddelt klubbens ledelse, at han vil stoppe som cheftræner, fordi han er uenig i klubbens strategi.

Det er ikke lykkedes at få kontakt med Mathias Madsen, og Herning-Ikasts salgs- og sportsdirektør, Daniel Grønhøj vil ikke kommentere oplysningerne.

- Jeg kan ikke bekræfte andet, end at Mathias (Madsen, red.) har en kontrakt frem til sommeren 2021. Det er det, vi forholder os til lige pt. Jeg kommenterer ikke på, hvem vi overvejer og ikke overvejer, siger han til TV 2 SPORT.

Heller ikke Kasper Christensen, der altså skal stå på sidelinjen hos Herning-Ikast til sommer næste år, vil bekræfte, at han allerede har et nyt job på hånden efter tiden i SønderjyskE.

- Det kan jeg ikke kommentere på. Jeg har et år tilbage i SønderjyskE, det kan jeg sige. Og jeg er i øvrigt også glad for at være der, siger Kasper Christensen.

Nej fra Westerholm – Pytlick som vikar?

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger forhandler Herning-Ikast og Mathias Madsen i disse dage om betingelserne for hans fratrædelse.

Med succestrænerens exit – og kontrakten med Kasper Christensen fra 2021 – skal Herning-Ikast nu finde en cheftræner til at være overgangsfigur i den kommende sæson.

Her har den tidligere TTH Holstebro-cheftræner Patrick Westerholm ifølge TV 2 SPORTs oplysninger været i spil til posten, men har takket nej til en vikartjans. Også den tidligere danske landstræner og Odense-træner Jan Pytlick skulle ifølge flere kilder være i spil som midlertidig afløser.

Pytlick blev fyret i Odense Håndbold kort før nytår – efter at have tabt pokalen til netop Herning-Ikast og Mathias Madsen - og har været uden job siden.

Mathias Madsen har været cheftræner i Herning-Ikast, siden Kristian Kristiansen stoppede i klubben efter 2018/2019-sæsonen.

Herning-Ikast lĂĄ nummer seks i HTH Ligaen, da ligaen i forĂĄret blev suspenderet pĂĄ grund af coronavirussen.