Håndbold

Kroatisk landsholdsprofil forlader barndomsklub efter 26 år

Zlatko Horvat har spillet 180 landskampe og scoret 563 mål for Kroatien siden debuten i 2005. Lisi Niesner / Ritzau Scanpix

PPD Zagreb mister en af deres helt store spillere fra næste sæson. Zlatko Horvat skifter sin hidtil eneste klub ud med makedonske Metalurg.

26 år.

Så længe har den kroatiske landsholdsspiller Zlatko Horvat spillet i PPD Zagreb.

Men fra næste sæson er det slut. Højrefløjen har nemlig skrevet under på en et-årig kontrakt med de makedonske mestre, RK Metalurg.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

- Han er glad for at komme til Metalurg, og jeg tror, han bliver en ideel forstærkning til vores klub, hvor han vil blive en af lederne på holdet, siger klubbens præsident, Zorica Blazevska.

En sjældenhed

I professionel håndbold er det ikke ofte, man støder på en spiller, der har spillet alle årene fra barn til senior i den samme klub. Men det har Horvat.

Og i Metalurg kan de glæde sig til at få en spiller til klubben, der er vant til at vinde titler og mesterskaber.

Med den store erfaring passer han godt ind i den rokade, de makedonske mestre har været i gang med, hvor det har været deres mål at hente erfarne spillere til alle positioner.

- Det var forventet, vi ville bringe en god spiller ind på fløjpositionen. Vores første valg var Goce Georgievski, men efter han valgte Vardar, blev vi tvunget til at lede efter en anden spiller. Zlatko Horvat synes at være den bedste løsning.

Horvat har et efterhånden langt CV med mange titler.

Han er nemlig 17 gange kroatisk mester og 16 gange pokalmester.

Udover det har han optrådt på det kroatiske landshold siden 2005. Her er det blevet til OL-bronze, VM-sølv, VM-bronze, to gange EM-sølv og to gange EM-bronze.