Håndbold

De andre nationer bør ryste i bukserne, siger Nora Mørk

Nora Mørk er tilbage på det norske landshold. Det samme er flere andre stjerner, og derfor sender hun en advarsel til alverdens håndboldnationer.

Fredag var det nøjagtigt ét år siden, at den norske stjerne Nora Mørk senest var i aktion for landsholdet.

Efter en alvorlig korsbåndsskade i august 2019 og sin tiende knæoperation i februar i år gjorde hun igen comeback ved en landsholdssamling.

Det samme var målvogteren Katrine Lunde og venstrebacken Veronica Kristiansen, og på grund af dette sender Mørk en advarsel til de andre håndboldnationer, inden de olympiske lege i 2021.

- Hvis alle er friske næste sommer, bliver det først og fremmest svært at komme på det norske hold, så bliver det både et hold med rutine og et i god form. Det er sikkert, at de andre nationer bør ryste i bukserne, det er der ikke nogen tvivl om, siger Nora Mørk til TV 2 Norge.

- Om det lugter af guld, må du spørge mig om, når vi er nærmere december.

Var nervøs for genstarten

Siden VM-finalen 17. december 2017 har Nora Mørk blot været i aktion tre gange for det norske landshold.

Størstedelen af tiden siden det, har hun brugt på skader og genoptræning, og derfor var hun også lidt nervøs, da hun fredag skulle træne med spillere igen. Men alt gik efter planen.

- Det er meget rart. Det er så sjovt at komme tilbage og træne håndbold igen og få muligheden for at komme tilbage til det, der føles som mit hold. Det er her, jeg hører hjemme, siger Mørk.

- Det er lidt surrealistisk. Det er et år siden sidst, hvor det bare blev til én samling. Så jeg har egentlig ikke været til håndboldtræning siden august, så det er første gang, at jeg skyder på en målmand i et godt stykke tid.

De norske spillere arbejder lige nu hen imod håndbold-EM i december, der skal spilles i Danmark og Norge. Det foregår fra 3. til 20. december.