Håndbold

’Kastet rundt som en kleenex’ - fyret landstræner nægter at have deltaget i interview

Didier Dinart blev fyret som fransk landstræner efter et skuffende resultat ved EM. Nu taler han ud om hele oplevelsen - eller gør han?

Det dårligste resultat ved et EM nogensinde.

Det var, hvad de franske spillere kunne se tilbage på, da de sluttede som nummer 14 ved EM-slutrunden i håndbold i januar, efter deres dårligste placering hidtil var en 11.-plads.

Jeg har ikke mødtes med nogen TV-station, og jeg har således ikke givet noget interview

Didier Dinart

Frankrigs håndboldforbund tog konsekvensen og fyrede landstræner Didier Dinart, der havde stået i spidsen for holdet siden 2016. Efterfølgende har Dinart forholdt sig tavs, men fredag satte den forhenværende landstræner for første gang ord på hele oplevelsen. Eller gjorde han så også det?

Hos det franske medie 'France TV Sport' kunne man således læse, at Dinart talte ud om oplevelsen og behandlingen, som han bestemt ikke fandt rimelig. I hvert fald ifølge interviewet.

Men noget tyder på, Didier Dinart enten har fortrudt interviewet eller slet ikke har deltaget i snakken. På Twitter afviser den forhenværende landstræner blankt, at han skulle have deltaget i et interview med mediet.

- Jeg vil forsikre jer om, at jeg ikke genkender mig selv i de påstande, der er bragt i en artikel fredag. Jeg har ikke mødtes med nogen TV-station, og jeg har således ikke givet noget interview. Jeg har sagt nej til alle forespørgsler siden januar.

- Jeg ville finde det respektløst i denne tid med sundheds- og økonomisk krise, hvis jeg begyndte at klage over min personlige historie. Det stemmer ikke overens med mine værdier. Jeg vil bruge tiden på at udtrykke mig selv klart i løbet af de kommende dage, skriver Dinart.

TV-station har anden version af historien

Der gik dog ikke længe, før en af journalisterne bag artiklen også meldte sig på banen. Franskmanden Manu Roux, der står bag artiklen sammen med kollegaen Thierry Tazé-Bernard, skrev et direkte svar til Didier Dinarts Twitter-opslag:

- Kære Didier. Jeg har naturligvis optaget alle vores samtaler. Det bedste er stadig at antage, det er hans ord, som jeg finder modige. Jeg kunne også have tilføjet visse passager. Det gjorde jeg ikke.

Siden er der lørdag aften blevet tilføjet et afsnit nederst i artiklen på mediets hjemmeside.

Siden offentliggørelsen af denne artikel, har Didier Dinart valgt at trække sine udsagn tilbage. For vores vedkommende vælger vi at beholde alle kommentarerne, som han gav til vores journalist Emmanuel (Manu) Roux i denne uge. De kom på baggrund af flere telefonopkald, som hver gang var på initiativ fra den tidligere landstræner.

'Kastet rundt som en kleenex'

Meningsudvekslingen og tilføjelsen kommer altså på baggrund af en artikel hos France TV, hvor Dinart ifølge mediet skulle have udtalt sig om hele situationen omkring fyringen.

- Jeg er forbløffet over den behandling, jeg fik. Jeg fik først at vide, at de gerne ville beholde mig som leder. Dagen inden min afskedigelse bliver der sagt på TV, at de støtter mig. Den næste dag får jeg at vide igennem min assistent (Guillaume Gille, red.), at jeg ikke længere skal være træner for holdet, står Didier Dinart noteret for at have sagt til France TV, mens han skulle have tilføjet:

- Jeg har lidt en følelse af, at jeg har været kastet rundt som en kleenex efter 23 år på det franske hold - først som spiller og derefter som assistenttræner og cheftræner.

Om Dinart har udtalt ovenstående eller ej, så passer det i hvert fald, at han offentligt blev støttet af det franske håndboldforbund, kort efter at holdet var blevet elimineret i den indledende runde.

- I Frankrig er vores identitet at beholde vores folk og arbejde med dem i stedet for at smide dem i skraldespanden. Vi håber, at Didier Dinart vil fortsætte, sagde Philippe Bana til TV 2 SPORT under EM-slutrunden.

Min kontrakt slutter 1. september, og intet er blevet tilbudt til mig endnu. Igen er jeg forbløffet over behandlingen

Didier Dinart

Fik ligeså lang snor som forgængerne

I artiklen hos France TV drager Didier Dinart desuden en sammenligning til Daniel Costantini og Claude Oneste, som er Dinarts to forgængere på landstrænerposten.

Han mener slet ikke, at de har fået samme behandling og snor.

- Daniel havde seks år, hvor han ikke vandt en eneste titel. Claude skulle bruge fem år på at vinde sin første i 2006. Jeg var med til at vinde VM på hjemmebane og EM i år var den eneste gang, hvor vi ikke sluttede på podiet. Jeg var svært ved at forstå det.

- Jeg troede også, at jeg kunne blive et stykke tid i forbundet og måske tilbudt andre pladser. Men min kontrakt slutter 1. september, og intet er blevet tilbudt til mig endnu. Igen er jeg forbløffet over behandlingen, skulle Dinart ifølge France TV have udtalt.

Om interviewet rent faktisk har fundet sted eller ej, er der ikke fremlagt beviser for endnu.

Dinart nåede at være landstræner i fire år.

Frankrig har været den mest dominerende nation i herrehåndbold i dette årtusinde, hvor det er blevet til 18 medaljer.

10 af dem har været af guld - to ved OL, tre ved EM og fem ved VM.