Første samling uden veninden og anføreren: - Kommer til at savne hende

Både på og uden for banen kommer fraværet af Stine Jørgensen til at kunne mærkes fortæller flere landsholdsspillere.

Mandagens samling med kvindelandsholdet markerede en ny start.

For den nye landstræner Jesper Jensen. Og for holdet.

Væk var landsholdets mangeårige anfører Stine Jørgensen. Bagspilleren har taget en pause fra landsholdet på ubestemt tid. Derfor måtte holdkammeraterne spejde forgæves efter deres rutinerede lyshårede bagspiller.

- Hun er en helt vildt dygtig håndboldspiller, så det bliver jo noget andet, men det virker som om, Stine har brug for det, så det er den rigtige beslutning for hende.

- Alt er jo nyt i øjeblikket. Ny landstræner, ny konstellation og alting, så det bliver spændende at se hvad det ender med, siger Mette Tranborg til TV 2 SPORT.

Vil savne sin roommate

Højrebacken har været ude af spillet med en lang skadespause. Derfor var hun ikke med ved VM i Japan i december, hvor Stine Jørgensen spillede sin indtil videre sidste slutrunde.

Det var til gengæld Trine Østergaard. Hun mener, det bliver specielt at undvære anføreren.

- Personligt havde jeg det rigtig godt med Stine. Jeg boede på værelse med Stine til slutrunderne også, så jeg kommer til at savne hende rigtig meget.

Hvem, tænker du, skal overtage hendes rolle som anfører på holdet?

- Jeg tror, at vi alle sammen skal steppe lidt op og bidrage med endnu mere, fordi der kommer til at være et tomrum, når hun ikke er her. Og det gør, at der er plads til, at der er flere af os, der skal byde mere ind. Det har vi tidligere savnet, og nu bliver der endnu mere plads til det.

En god veninde

Trine Østergaard kommer dog stadig til at spille sammen med Stine Jørgensen på klubplan. Begge spillere er skiftet fra Odense til tyske SG BBM Bietigheim.

Kathrine Heindahl forlader også Fyns største by. Men hun skal fremover tørne ud langt længere østpå. Med skiftet til russisk håndbold kommer hun derfor ikke længere til at spille sammen med Jørgensen.

- Det er selvfølgelig en stor personlighed og en god veninde, der ikke er her, og en, jeg havde håbet på, man kunne se til landsholdssamlingerne. Når man nu skal skifte til hver sin klub, så havde det været et fedt sted at mødes, fortæller hun.

Maveplasker eller succes

Inden Stine Jørgensen tog beslutningen om en pause fra landsholdet, var hun allerede blevet fravalgt af Jesper Jensen til hans første landsholdssamling.

Den nye landstræner ville prøve noget nyt. Men han erkender dog, at hun efterlader et stort tomrum.

- Stine har leveret mest godt til landsholdet. Men det vil også give noget rum til nogle spillere, der pludselig får lov til at være førsteserver og ikke skal spørge den mangeårige anfører om lov.

- Nu prøver vi lige at give lidt rum, og vi synes, at de andre er ved at være klar til at overtage. Og så må vi se, om det bliver en maveplasker eller det faktisk bliver en succes.

Jesper Jensen har skrevet under på en kontrakt til 2023.