Kvindelandsholdet er samlet igen, men to af spillerne må ikke træne

Mange af spillerne så allermest frem til at træne, men for to af spillerne var det ikke aktuelt. Og det skyldes faktisk ikke skader.

Det var en flok glade spillere, der mødtes mandag formiddag i Vejen Idrætscenter.

For første gang siden coronapandemien lukkede landet ned, kunne spillerne på det danske kvindelandshold i håndbold nemlig samles på klassisk vis.

Og de glædede sig ikke kun til at se hinanden. De glædede sig også til endelig at spille håndbold igen.

Men for to af dem er det ikke tilladt. Stine Bodholt og Lotte Grigel må nemlig ikke træne med resten af holdet. Og det skyldes faktisk ikke skader. De to er nemlig hjemsendte af deres franske klub Nantes.

- Det er så underligt. Det er super specielt. Det, jeg savner allermest lige nu, er bare bolden i hånden og følelsen af at spille, siger Lotte Grigel, der samtidig accepterer reglerne.

Det samme gør Stine Bodholt, der dog ikke lægger skjul på, at hun ikke var begejstret, da hun fik det at vide.

- Jeg var rigtig sur lige til at starte med. Nu fik jeg endelig lov til at spille håndbold igen efter tre måneder, så det var ligesom at tage slik fra et barn, siger Bodholt.

Skal også styrketræne selv

Ikke nok med, at de ikke må træne med, skal de to Nantes-spillere også styrketræne for sig selv. Men det er alligevel bedre end ingenting, mener Stine Bodholt.

- Vi er glade for bare at være her. Vi tager det med, vi kan få. Så må vi træne lidt fysisk selv.

Også Lotte Grigel glæder sig over, at hun igen kan samles med sine landsholdskollegaer, selvom hun og Bodholt ikke er med på de samme vilkår som de andre.

- Vi er vildt glade for at møde ind. Det er hamrende spændende at møde ind - også, fordi der er ny landstræner.

Det er første gang, landsholdet reelt er samlet under Jesper Jensen, men der er fortsat tale om en frivillig samling. Dele af holdet mødtes i marts til fysiske aktiviteter.

Landsholdet er samlet indtil lørdag, men Lotte Grigel og Stine Bodholt forlader samlingen onsdag.