Håndbold

Træneruro i Herning-Ikast irriterer profil

Sarah Iversen hader den uvished, der er i Herning-Ikast omkring trænersituationen.

Herning-Ikasts spillere ved fortsat ikke, hvem der skal træne dem i den kommende sæson.

Klubben har kontrakt med Mathias Madsen frem til 2021, men Jyllands-Posten har tidligere erfaret, at han allerede må forlade trænersædet denne sommer. Hvilket flere kilder også har bekræftet til TV 2 SPORT.

Sarah Iversen er en af holdets bærende kræfter, og hun bryder sig bestemt ikke om, at noget så vigtigt som holdets træner efter sommerpausen ikke er bekræftet.

- Det er super irriterende. Jeg hader sådan noget uro i kulissen, siger Sarah Iversen til TV 2 SPORT i forbindelse med landsholdets frivillige samling mandag.

Situationen er uvis

Ligesom resten af spillertruppen er hun hjemsendt fra klubben. Derfor ringede hun ind til kontoret for at få afklaring, da trænerforvirringen blev kendt offentligt. Det blev hun ikke meget klogere af.

- De siger også, de ikke ved, om han skal være træner eller ej. Jeg tror ikke engang, han ved det selv. Det sidste, jeg hørte, var, at vi får en mail, når de ved noget. Så lige nu tror jeg, det er 50/50.

- Det er hårdt, fordi det er så uvist, og man ikke har set hinanden i lang tid. Man ved ikke rigtig, hvorfor han ikke skulle være træner næste sæson. Så alt er meget uvist nu, og der er ikke nogen, der vil sige noget lige nu til os, fortæller stregspilleren, som håber, at der snart kommer en afklaring.

Lært meget af Madsen

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skulle Mathias Madsen have meddelt klubben, at han vil stoppe før tid, fordi han ikke er enig i klubbens fremtidige strategi. Det sker blandt andet efter, at Herning-Ikast har skilt sig af med Jeanett Kristiansen for at spare hendes løn.

Skulle det ende med et farvel før tid til Madsen, vil Sarah Iversen ærgre sig.

- Jeg er glad for ham. Han har lært mig virkelig meget. Specielt forsvarsmæssigt. Han er en voldsom type, og jeg tror, at enten elsker man ham, eller også hader man ham. Jeg er så til den flok, der elsker ham.

- Jeg synes, det er fint nok at kalde en spade for en spade. Han har et godt hjerte, og han passer på os. Så jeg er ærgerlig. Men der skal nok være nogen, der sidder og smiler. Jeg tror, vandene er delt, vurderer Iversen, som er en del af klubbens spillerråd.

Træner på plads fra 2021

Mathias Madsen overtog sidste sommer trænersædet fra Kristian Kristensen efter tre sæsoner som assistent i klubben. I sin første sæson sikrede han klubben pokaltitlen efter en overlegen finalesejr over et stjernespækket Odense-mandskab.

Herning-Ikasts salgs- og sportsdirektør, Daniel Grønhøj, har tidligere oplyst, at klubben blot forholder sig til, at kontrakten med Mathias Madsen gælder frem til 2021. Udover det har klubben ingen kommentarer.

SønderjyskE-træner Kasper Christensen tager ifølge TV 2 SPORTs oplysninger over som cheftræner i 2021. Han har ikke selv ville kommentere på situationen.

Men han har dog bekræftet sin afsked med de sønderjyske herrer efter den kommende sæson. Hvor han også oplyste, at han allerede har lavet en aftale med en anden klub.